Audrius Pilka, kartu su policijos pareigūnais patikrinimą atlikęs Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Anykščių rajono agentūros vyresnysis specialistas, sako, jog sulaikytasis aplinkosaugininkams žinomas "ne pirmi metai" ir prieš sulaikymą buvo stebimas miškuose.

"Ne pirmi metai jis žinomas, buvo sekamas, bet reikia skirti labai daug laiko, laukti pasalose. Dabar irgi stebėjome miške vaikščiojantį, rinkome informaciją", - aiškino A. Pilka.

Inicialais D. D. įvardijamo įtariamojo namuose rastas paslėptas dvivamzdis medžioklinis šautuvas, po lova - užtaisytas vienvamzdis šautuvas, dėtuvėje ant buožės - penki šoviniai, ant diržo šoviniams - 15 vienetų šaudmenų, spintoje - 4 šoviniai su dėtuve. Taip pat rastas statomas tinklas, du medžiokliniai peiliai, keli šimtai gilzių.

Dėl neteisėto ginklų ir šaudmenų laikymo iškelta baudžiamoji byla, už tinklo turėjimą gresia administracinė bauda.

Anot A. Pilkos, atvejai, kai gyventojai namuose laiko neregistruotus ginklus, vis dar nėra neįprasti.

"Kad turi žmonės - tai tikrai dar turi. Ir mūsų rajone, ir kituose rajonuose. Tai ir senelių palikti - kai sovietų laikais dar nebuvo tokios griežtos kortelės, ir pamesti gali būti, ir pavogti", - aiškino jis.

Šiemet pareigūnai taip pat yra pranešę apie atvejus, kai miškuose sulaikyti brakonieriai su nelegaliais šaunamaisiais ginklais.