Akmenės medžiotojų būrelio medžiotojai, apžiūrėdami medžioklės plotus Karpėnų miške, trečiadienio vakarą pastebėjo dviejų žmonių pėdas. Pasekę jomis, jie pamatė du vyriškius, tykojančius prie papiltų pašarų. Vienas iš jų turėjo šautuvą.

Pastebėję medžiotojus, pažeidėjai puolė bėgti, tačiau vienas, turėjęs šautuvą, užkliuvo už kelmo, griuvo ir buvo sulaikytas. Antrajam pavyks išsisukti, nes sučiuptasis bendrininkas pareiškė, kad brakonieriauti ėjo "su nepažįstamu asmeniu", o ginklą įsigijo irgi iš "kito nepažįstamo asmens".

Sulaikytas brakonierius V. B. su savimi turėjo mažo kalibro nenustatytos markės šautuvą su optiniu taikikliu.
Jam už šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą gresia nuo 2 iki 4 tūkst. litų administracinė bauda, o dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu pradėtas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje.

Anksčiau sausio mėnesį Akmenės rajono agentūroje 2 tūkst. litų bauda už neteisėtą medžioklę taip pat nubaustas kitas brakonierius V. R. Jis sulaikytas einantis į mišką už Vegerių kaimo, prie Latvijos sienos, su savimi turėjo vienvamzdį 16 kalibro šautuvą - už neteisėtą ginklo laikymą jam taip pat iškelta baudžiamoji byla.

Pareigūnai aiškina apgailestaujantys, kad "brakonieriai nesigaili išsekusių žvėrių". Dėl sunkios žiemos miškininkai yra paskelbę raginimus juos papildomai šerti, tačiau nusilpusias stirnas šiuo metu jau įveikia ne tik vilkai, bet ir šunys bei lapės.