Ekologinis projektas - Žaliasis kino festivalis, šią vasarą aplankęs daugelį Lietuvos miestų, keliasi į internetinę erdvę. Šiais metais kino pasakojimų apie šalies gamtą aruodą praturtino aštuoni kino mėgėjų ir profesionalių režisierių sukurti darbai.

Tai Tado Zuzevičiaus „Smaragdo šalis”, Eugenijaus Drobelio „Tetervins subilda“, Eglės Žemaitienės ir Vitalijos Lapinos „Rusnės užkalbėti“, Ramunės Rakauskaitės „Tarp žolių“, Dalios Rust „Ribinė zona“, Inesos Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“, „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“.

GRYNAS.lt savo skaitytojams kas savaitę pristatys po vieną iš festivalio filmų.

Ribinė zona

Režisierė Dalia Rust
Dokumentika / Lietuva / 2011
Originalo kalba: lietuvių

Pasklidęs mitas, kad kormoranas Kuršių Nerijoje yra priešas Nr.1. Pykstama ant paukščio, kad ne viskas vyksta pagal žmogaus norus ir supratimą.

Dokumentiniame filme bandoma pažvelgti į žmogaus santykį su jį supančia aplinka kormorano akimis. Paukštis stebi ir stebisi. Gamtoje nėra nei žalingų, nei naudingų. Jei žmogus nebūtų toks „plėšrus“, pusiausvyra nusistovėtų savaime.

ES paramos lėšomis finansuojamas Žaliasis kino festivalis skirtas Petrui Abukevičiui atminti. Šio projekto partnerė - Aplinkos ministerija.