Ekologinis projektas - Žaliasis kino festivalis, šią vasarą aplankęs daugelį Lietuvos miestų, keliasi į internetinę erdvę. Šiais metais kino pasakojimų apie šalies gamtą aruodą praturtino aštuoni kino mėgėjų ir profesionalių režisierių sukurti darbai. GRYNAS.lt savo skaitytojams kas savaitę pristatys po vieną iš festivalio filmų.

Jau septintus metus Petro Abukevičiaus memorialinėje sodyboje – muziejuje, vadinamame „Vilko muziejuje“, vyksta respublikinis jaunimo kino-foto forumas „Gamtos dienos“. Konkursą laimėję jaunieji kino ir foto kūrėjai iš visos Lietuvos suvažiuoja semtis žinių ir vadovaujami profesionalių kino menininkų kuria savo pirmuosius filmus.

Tęsiant kino operatoriaus ir režisieriaus Petro Abukevičiaus kūrybos tradiciją filmų išeities tašku pasirinkta gamtos ir ekologijos tematika, kurią jaunimas interpretuoja naudodamas įvairius kino žanrus. Inesos Kurklietytės filmų blokai „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“ supažindins žiūrovus su įdomiausiais jaunųjų kino kūrėjų darbais.

ES paramos lėšomis finansuojamas Žaliasis kino festivalis skirtas Petrui Abukevičiui atminti. Šio projekto partnerė - Aplinkos ministerija.