Ekologinis projektas - Žaliasis kino festivalis, šią vasarą aplankęs daugelį Lietuvos miestų, keliasi į internetinę erdvę. Šiais metais kino pasakojimų apie šalies gamtą aruodą praturtino aštuoni kino mėgėjų ir profesionalių režisierių sukurti darbai.

Tai Tado Zuzevičiaus „Smaragdo šalis”, Eugenijaus Drobelio „Tetervins subilda“, Eglės Žemaitienės ir Vitalijos Lapinos „Rusnės užkalbėti“, Ramunės Rakauskaitės „Tarp žolių“, Dalios Rust „Ribinė zona“, Inesos Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“, „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“.

GRYNAS.lt savo skaitytojams kas savaitę pristatys po vieną iš festivalio filmų.

Tarp žolių

Režisierė Ramunė Rakauskaitė
Dokumentika / Lietuva / 2011
Originalo kalba: lietuvių

Pievų platybėse bei žolių ir žolelių tankymėse susipina žolininkių magija, burtai ir mistika, ilgametė tradicija bei papročiai. Tikėjimas ir viltis, vabalėliai ir saulė – nuolatiniai žoleles renkančių bei vaistinius mišinius gaminančių moterėlių palydovai. Ką slepia šis sunkus darbas, kokia jo prasmė bei pasekmės, ar tai daroma iš pašaukimo ar vardan pinigų? Charizmatiškos filmo herojų asmenybės atvers ne tik žolininkavimo mįsles, bet ir visiems prieinamus sveikatinimosi klodus.


ES paramos lėšomis finansuojamas Žaliasis kino festivalis skirtas Petrui Abukevičiui atminti. Šio projekto partnerė - Aplinkos ministerija.