Ekologinis projektas - Žaliasis kino festivalis, šią vasarą aplankęs daugelį Lietuvos miestų, keliasi į internetinę erdvę. Šiais metais kino pasakojimų apie šalies gamtą aruodą praturtino aštuoni kino mėgėjų ir profesionalių režisierių sukurti darbai.


Tai Tado Zuzevičiaus „Smaragdo šalis”, Eugenijaus Drobelio „Tetervins subilda“, Eglės Žemaitienės ir Vitalijos Lapinos „Rusnės užkalbėti“, Ramunės Rakauskaitės „Tarp žolių“, Dalios Rust „Ribinė zona“, Inesos Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“, „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“.


GRYNAS.lt savo skaitytojams kas savaitę pristatys po vieną iš festivalio filmų.


Apie ką staugia vilkai

Režisierė Inesa Kurklietytė
Dokumentika / Lietuva / 2011 / 57’
Originalo kalba: lietuvių


Filmas „Apie ką staugia vilkai“ - tai pasakojimas apie paskutinį kino operatoriaus ir režisieriaus Petro Abukevičius darbą. Asmeniniame kinematografininko archyve išliko filmuota medžiaga, kurioje stebime filmavimo grupės darbo kasdienybę, režisieriaus pokalbius, pasisakymus, vilkų gyvenimą, jų bendravimo savybės, atsiskleidžia gyvūnų elgesio įpročiai.


Gamtos pasaulis režisieriaus Petro Abukevičiaus filmuose atsiskleidžia kaip nepakartojamas gyvas stebuklas, didis ir jausmingas, turintis savo per amžius nusistovėjusią tvarką ir pilnatvę. Jis kelia žiūrovams ne tik pasigėrėjimą, bet ir ilgesį dėl prarastos žmogaus harmonijos su pasaulio sąrangos visuma. Toks turėjo tapti ir paskutinis kinematografininko filmas.


Filmas „Apie ką staugia vilkai“, praskleidžia uždangą į filmo kūrybos procesą, atskleidžia paskutinius, ryškaus Lietuvos kinematografininko, kūrybos bruožus.


Apdovanojimas: geriausias festivalio profesionalių kūrėjų filmas







ES paramos lėšomis finansuojamas Žaliasis kino festivalis skirtas Petrui Abukevičiui atminti. Šio projekto partnerė - Aplinkos ministerija.