Iš Gobio dykumos kilę graužikai praėjusią savaitę apgyvendinti erdviame terariume. Roborovskių kasdienybę transliuoja trys didelės raiškos kameros, nukreiptos į gyvūnėlių namelį (Miegamasis), maitinimosi erdvę (Valgomasis) ir žaidimų įrenginius (Svetainė).

Projektas unikalus tuo, kad žiūrovai gali pasirinkti, kurią terariumo vietą pageidauja stebėti ir taip neišleisti savo favorito iš akiračio net tada, kai šis susiruošia miegoti.

Tamsiuoju paros metu pagrindinis terariumo apšvietimas bus išjungiamas, kad naktiniai gyvūnai galėtų laisviau jaustis.

Paskutinės naujienos apie Roborovskių kasdienybę bus pranešamos šalia transliacijos lango esančiame „Twitter“ naujienų lauke.

Tiesioginė transliacija nuolat bus papildoma GRYNAS.lt komandos filmuotais vaizdo reportažais apie Roborovskių gyvenimą. Juos rasite po realybės serialo herojų pristatymu. Čia pat galėsite rašyti savo komentarus.

GRYNAS.lt linki susipažinti su laukine žiurkėnų prigimtimi ir pažvelgti į šiuos žinduolius ne vien kaip į naminius augintinius.

Kas tapo projekto dalyviais?

Realybės serialo dalyviais tapo penki Roborovskio žiurkėnai, kuriuos GRYNAS.lt kūrybinė grupė pakrikštijo kriminalinės istorijos „Krikštatėvis“ veikėjų vardais. Du patinėliai gavo Vito ir Carlo vardus, o trys patelės pavadintos Cicci, Zasa ir Momo.

Tiesioginę žiurkėnų transliaciją galite stebėti ČIA