„Kamieno apimtis — krūtinės aukštyje — beveik trys metrai. Tokių medžių retai pamatysi“, — „Šiaulių kraštui“ sakė vienas seniausių kaimo gyventojų Blažiejus Kurlianskas.

Jis pasakojo, kad žmonės bandė perkalbėti Šiaulių kaimiškosios seniūnijos seniūną Joną Obriką atsisakyti savo sprendimo, tačiau veltui.

Ketvirtadienio rytą neveikiančiose kapinėse augusį medį nupjovė medkirčiai. Krisdamas jis sudrebino aplinkinių namų langus.

„Atrodė, kad žemė sudrebėjo. Didelis medis buvo“, — su ašaromis akyse pasitiko sodyboje arčiausiai senojo klevo gyvenantis Vytautas Murza.

„Šiame kaime gyveno penkios Murzų kartos. Kai mano tėvui buvo apie 90 metų, jo paklausiau, ar jis žino, kiek tam klevui metų. Tėvas man tepasakė: kai gimiau, jis toks didelis buvo, nugyvenau amželį — jis vis dar toks pat, — ranka braukdamas ašaros sudrėkintą skruostą pasakojo Vinkšnėnų gyventojas. — Tas klevas buvo kaip mūsų senos giminės simbolis...“

Vinkšnėniškiai pasakojo, kad aštuntojo dešimtmečio pradžioje jie neteko dar vieno įspūdingo kaimo medžio — Galkaus liepos. Įspūdingo dydžio medį tuomet nurėžė irgi nepasitarus ir nieko nepaaiškinus žmonėms.

Gyventojai svarstė, gal kapines, kuriose augo klevas, ruošiamasi tvarkyti už europinę paramą, todėl medis ir trukdęs. Šiaulių kaimiškosios seniūnijos seniūnas J. Obrikas tai neigė ir tvirtino, kad medis buvęs pavojingas.

„Visų institucijų leidimus pjauti nesaugų medį turime. Tai yra svarbiausia. Daugiau nieko negaliu komentuoti“, — „Šiaulių kraštui“ nukirto seniūnas.