Viešoji įstaiga „SOS gyvūnai“ kreipėsi į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai žiauraus elgesio su gyvūnais. Policijai patikrinus Alytaus rajone gyvenančio vyro namą, nebuvo rasta nė vieno iš aštuonių, iš prieglaudų paimtų šunų, o jo garaže kabėjo net 54 antkakliai.

Negalėjo paaiškinti, kur dingo

„SOS gyvūnai“ į mus kreipėsi, teigdami, kad Alytaus rajone, Miroslavo seniūnijoje gyvenantis vyras iš jų globoti balandžio ir gegužės mėnesiais paėmė tris šunis. Vėliau šiems dingus jis atsisakė paaiškinti kur jie prapuolė. Taip jis pirmiausia pažeidė sutartį su „SOS gyvūnais“, kuri draudžia parduoti, užmigdyti ar dovanoti globoti paimtus gyvūnus. Policijai nuvykus patikrinti jo namus, buvo sužinota, kad dar 5 šunis balandžio mėnesį jis paėmė iš Alytaus gyvūnų prieglaudos „Nuaras“. Nė vienas iš 8 šunų nebuvo rastas, o ūkinio pastato pagalbinėse patalpose buvo rasti 54 šunų antkakliai“, - GRYNAS.lt pasakojo Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Valdymo ir organizacijos skyriaus vyr. specialistė Vija Kudzienė.

Alytaus policijos išplatintoje įvykio suvestinėje rašoma, kad „įtariama, jog vyras tuos šunis nužudė“.

Pareigūnė informavo, kad jau pradėtas ikiteisminis tyrimas, o vyrui pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Įtariamasis atsisakė komentuoti kur dingo šunys ar iš kur jo namuose atsirado visi antkakliai. „Vienaip ar kitaip, tyrimo eigoje jam teks viską paaiškinti ir manau aplinkybės paaiškės“, - teigė V. Kudzienė.