Triatlonininko Vidmanto Urbono, šią savaitę ketinančio perplaukti Baikalo ežerą, kelionė į Rusiją prasidėjo nesklandumais.

Anot V. Urbono žmonos Ritos Urbonienės, aviakompanijos, su kuria komanda turėjo skristi maršrutu Vilnius-Maskva-Irkutskas, lėktuvas iš Vilniaus vėlavo.

„Rusijos sostinėje atbėgus registruotis kitam skrydžiui Maskva-Irkutskas, buvo pareikšta, kad pavėlavome 4 minutes ir lėktuve mums vietų nebeliko, nors bilietus turėjome. Prieš akis laukė neplanuota naktis Maskvoje. Šis netikėtas ivykis pakeitė mūsų jau suplanuotus veiksmus. Atskridus į Irkutską buvo numatyta spaudos konferencija su keletų Rusijos televizijos kanalų“, - pasakojo R. Urbonienė.

Pasak jos, kol kas lieka nežinoma, kaip pasikeitus tvarkaraščiui bus išspręsti reikalai dėl V. Urboną per Baikalą lydėti turėjusio laivo, taip pat nebeliko dienos, skirtos aklimatizacijai po skrydžio.

„Tikimės, kad šiandien lėktuve atsiras vietos ir išskristi“, - vylėsi R. Urbonienė.

V. Urbonas Baikalo ežerą buvo suplanavęs perplaukti liepos 27-29 dienomis. Žygio tikslas - garsinti Lietuvos Didžiųjų tremčių istoriją, taip pat skatinti branginti gėlą vandenį.

Žygio dalyviai į Baikalą ketina nuleisti Lietuvos valstybės vėliavą ir kapsulę „Gintaro ašara“.