Nuotraukose matomi nameliai nėra didelė naujovė. Daugelis slidinėjimo kurortų nuomoja tokius mažus namelius, kad poilsiautojai turėtų kur permiegoti, nes daugelio atvykimo priežastis – tik slidinėjimas. Austrų architektų įmonės „Robust Outdoor Brands“ darbuotojai šiems nameliams sugalvojo suteikti naują žavesį, skelbia lostateminor.com.

Jų su kurti nameliai yra naujoviško dizaino, tvirti, papildomai apšiltinti ir apstatyti moderniais ir stilingais baldais. Namukuose įrengtas LED apšvietimas, garso izoliacija, erdvus langas – durys. Yra galimybė užsisakyti, kad namelis būtų pagamintas su dušu, židiniu ar saulės baterijomis.

Pirmieji architektų klientai – Šveicarijos kurortai. Šioje kalnų šalyje jau spėjo išdygti tokius namukus turintis viešbutis. Vietiniai juos vadina tiesiog „hobitų“ nameliais. Nakvynė dviviečiame namuke kainuoja ~ 160 Lt., už pusryčius ar kitas paslaugas reiktų mokėti papildomai.

GRYNAS.lt spalį jau rašė apie tai, „Žiedų valdovo“ trilogijoje parodytus hobitų namus primenantį būstą susikūręs britas statyboms sugaišo keturis mėnesius ir išleido vos 3 tūkst. svarų (12 tūkst. litų) - sutaupyti padėjo tai, kad jis naudojosi beveik išimtinai vietinėmis medžiagomis - akmenimis, moliu, šiaudais ąžuolo medienos likučiais.kaip