Kai kurie eksponatai itin vertingi. Yra net paties muziejaus įkūrėjo Tado Ivanausko 1903 metais pagaminta kurtinio iškamša.

„Patalpos mažos, baldai nepritaikyti eksponatų saugojimui, todėl reikia verstis kol kas su tuo, ką turime. Tačiau muziejiniams eksponatams reikia daugiau erdvės“, – aiškino T. Ivanausko zoologijos muziejaus Paukščių skyriaus vedėjas Saulius Rumbutis.

Muziejininkai sako, kad pastatas rekonstruotas prieš tris dešimtmečius, tačiau patalpų saugykloms lėšų sunkiai rado. Vos 300 kvadratinių metrų plote reikia sudėti apie 220 tūkst. eksponatų. Šešerius metus lėšų naujai saugyklai statyti prašęs muziejus, šįmet jų pagaliau gavo iš valstybės investicijų programos.

„Vidutiniškai per metus mes maždaug apie 6–7 tūkst. eksponatų gauname papildomai. Yra dovanotojų, kurie dovanoja savo asmenines kolekcijas. Tai kolekcionieriai ar žmonės dirbę kažkokį mokslinį darbą. Jie supranta, kad eksponatų Lietuvoje kitomis sąlygomis išlaikyti negalima, tai dovanoja muziejui“, – aiškino T. Ivanausko zoologijos muziejaus direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Grigonis.

Muziejaus kieme šįmet iškilsianti trijų aukštų saugykla kainuos apie pustrečio milijono litų. Dalis eksponatų kelsis į naujas patalpas, kiti liks senose.