Automobilių pardavimus didinti žavių merginų nuotraukomis - seniai išbandytas rinkodaros triukas, tačiau naudotų automobilių pardavėjams Lietuvoje išmonės netrūksta. Pasirodo, papildomo pirkėjų dėmesio galima siekti ir nufotografavus ožką.

Transporto skelbimų portale Autoplius.lt pasirodė pranešimas apie parduodamą antros kartos „Volkswagen Golf“ automobilį. Informacija būtų niekuo neišskirtinė, jei ne skelbimo nuotraukose automobilio bagažinėje besidairanti ožka.
Skelbimo autorius pabrėžia, kad būtent šis „Volkswagen“ - puiki priemonė ne tik pačiam važiuoti iš taško A į tašką B, „bet ir gabenti vištas, ožkas, uošvienę ar kitus gyvulius“.

1990 metų 1,3 litro benzininiu varikliu varomas juodas ne tik vokiečių, bet ir lietuvių liaudies pamėgtas automobilis skelbime apibūdinamas kaip „paprastas, bet patikimas, kurio detalės kainuoja beveik pigiau nei dviračio, o kitas variklis kainuoja tiek pat, kiek pilnas bakas degalų“.

Tamsinti galiniai langai skelbime įvardijami kaip privalumas, kai „reikia gabenti slaptus keleivius, nedidelę kontrabandą ar šiaip nuo kažko pasislėpti“, tačiau išskirtiniausias automobilio bruožas - ožka.

Tiesa, su automobiliu ji neparduodama, tačiau skelbimo autorius pabrėžia, kad būtent šis „Volkswagen“ - puiki priemonė ne tik pačiam važiuoti iš taško A į tašką B, „bet ir gabenti vištas, ožkas, uošvienę ar kitus gyvulius“.

Čia pat pabrėžiama, kad ožka automobiliu važiavusi tik kartą, todėl „salonas tikrai nepridegtas ir neapleistas“. „P.P.S. Ožka į komplektą neįeina“, - savo skelbimą užbaigia automobilio savininkas.

Autoplius.lt svetainėje patalpintame skelbime nurodoma, kad „Volkswagen Golf“ automobilis kainuoja 950 litų.