Panevėžio miesto apylinkės teismas šiandien gavo Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareiškimą dėl gyvūnų paėmimo iš Panevėžio rajono gyventojos K.V. Įvertindamas grėsmę gyvūnams teismas tą pačią dieną išnagrinėjo prašymą.Teismo sprendimu gyvūnus bus galima perduoti VšĮ Gyvūnų gerovės tarnybai „Pifas“.

Pareiškime teigiama, kad K.V., gyvenanti Ramygalos apylinkėse savo gyvūnus laiko netinkamai, juos kankina. GRYNAS.lt rašė, kaip Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausieji gydytojai inspektoriai lankėsi gyvūnų laikymo vietoje ir nustatė, kad šaltyje šunys pririšti sukaltose pašiūrėse. Keletas šunų laikomi ūkinėje patalpoje visiškoje tamsoje. Šunys pririšti labai trumpomis grandinėmis, varžančiomis jų judėjimą. K.V. gyvūnus šeria vieną kartą per dieną, šunys gauna truputį batono ir sauso pašaro. Indų su vandeniu nėra, šunys laižo apšerkšnijusius langus. Gyvūnai laikomi užrakinti ir niekada neišleidžiami į lauką. Šunys kaukia, jų balsai girdėti gatvėje. Yra sergančių gyvūnų, tačiau R.V. į veterinarijos gydytoją nesikreipia ir gyvūnams pagalbos neteikia.

Su patikrinimo metu nustatytais grubiais gyvūnų gerovės pažeidimais laikytoja nesutinka, pažeidimų šalinti nesirengia, ant patikrinimo akto nepasirašo.

Tam, kad gyvūnai išvengtų žūties, teismas nusprendė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos prašymą tenkinti bei leisti paimti iš K.V. jos laikomus šunys ir kates bei juos perduoti VšĮ Gerovės tarnybai „Pifas“.

Nutartis apeliacine ir kasacine tvarka neskundžiama ir įsigalioja nuo priėmimo dienos.

Gyvūnai iš neatsakingos moters bus atimami vasario 3 d.