Katės – mieli ir švelnūs gyvūnai, kurie kartais nejuokais išgąsdina. Į namus įbėgusį pliką didelėmis akimis padarą viena kaunietė palaikė mistiniu kraują siurbiančiu gyvūnu čiupakabra.

Paklausta apie linksmus nutikimus su katėmis, Lietuvos felinologų draugijos „Bubastė“ prezidentė Jurgita Gustaitienė prisiminė juokingai graudžią istoriją, nutikusią vienai kaunietei.

„Pamenu, skambina mums gana vėlai vakare persigandusi moteris ir kone verkdama pasakoja, kaip pas ją į butą įbėgo čiupakabra. Ji dar kažką aiškino, kad šis gyvūnas geria kraują ir panašiai“, - pasakoja J. Gustaitienė.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos darbuotojai nuvyko pas skambinusiąją į namus. „Pamatę, koks tai gyvūnas, mūsų specialistai netvėrė juokais. Namuose vaikštinėjo katė sfinksas. O ji tikrai kraujo negeria“, - juokėsi J. Gustaitienė.

Tačiau buto šeimininkės neįtikino specialistų argumentai ir ji vis tiek ginčijosi: „Tai - tikrai čiupakabra, toks gyvūnas tikrai egzistuoja“, - prisimena kaunietės žodžius J. Gustaitienė.

Sulaukę tokių skambučių gyvūnų globos draugijos specialistai vis pasitikrina, ar ne pilnatis taip veikia žmones.

„Ta atklydusi katė vaikšto po namus verkdama kniaukdama. Pasimetė nuo šeimininkės vargšė.
Jos šeimininkė atsirado tik po kelių dienų. Kaip ta katė atklydo į svetimus namus, taip ir nepaaiškėjo”, - prisimena ponia Jurgita.

Kaip rašoma „Vikipedijos“ enciklopedijoje, čiupakabra (isp. Chupacabra 'čiulpia ožką') – kriptidas (neatpažintas arba mitinis gyvūnas), kurio egzistavimo mitai paplitę Lotynų Amerikoje, ypač Puerto Rike. Apibūdinamas kaip kresnas, nedidelis, didelėmis akimis ir dantimis gyvūnas, paprastai puolantis naminius gyvulius (ypač ožkas) ir geriantis jų kraują.

Istorijos apie čiupakabrą pradėjo plisti XX a. pabaigoje. Nors dalis žmonių mano, kad tai realus gyvūnas, tačiau dauguma mokslininkų atmetė čiupakabros egzistavimą ir laiko tai legenda arba šių laikų mitu.