Sekmadienio vakarą GRYNAS.lt redakcijai buvo pranešta apie sostinės prekybos centre „Akropolis“ rastą keistai didelį vabzdį.

Redakcijai paskambinę „Akropolio ledo“ darbuotojai sakėsi radę delno dydžio „vabalą“. Rūbinėje rastą gyvį vyrai norėjo sušluoti kaip šiukšlę, tačiau pastebėję, kad padaras juda ir atrodo neįprastai, palaikė jį iš egzotinių kraštų atklydusia rūšimi.

Išsamiau paanalizavę tiesiasparnių būrio atstovą, radėjai nusprendė, kad tai galėtų būti lietuviško laumžirgio lerva ir patikslino, jog radinys gali būti ne toks įspūdingas, kaip tikėtasi.

Vis dėlto keistos išvaizdos bestuburis stebino ne tik darbuotojus, bet ir prekybos centro lankytojus. „Jau smalsuoliai buriuojasi“, - telefonu apie padėtį informavo „Akropolio ledo“ personalas.

Kaip žiogams ir tarakonams giminingas vabzdys pateko į prekybos centrą - neaišku. Tačiau atvykus GRYNAS.lt atstovams, paaiškėjo, kad gyvas radinys negali būti laikomas egzotiniu. Akropolio darbuotojams nematytas padaras buvo paprastasis kurklys (Gryllotalpa gryllotalpa), kuris Lietuvoje yra sutinkamas neretai ir laikomas kenkėjiška rūšimi.

Šio vabzdžio priekinės kojos - tarsi kurmio letenėlės, prisitaikiusios rausti žemę. Didžiąją gyvenimo dalį kurkliai praleidžia dirvoje, maitindamiesi bei dėdami kiaušinėlius. Poravimosi metu patinai čirškia viliodami pateles.