Patarė daugiau negerti

Antradienį iš pažįstamo išgirdęs apie mišku vaikštinėjančią mešką, klaipėdietis Rimas patarė jam daugiau negerti. Atrodė, kad draugas papasakojo pokštą.
Tačiau netrukus vyras pats pastebėjo neregėtą padarą ir nustėro iš siaubo, negalėdamas suvokti, ką mato – mešką ar šunį.

"Jis praėjo visai arti mano mašinos. Tankiais, tamsiais gaurais apaugęs masyvus kūnas, užpakalinės kojos – ilgesnės nei priekinės, letenas deda šleivai", – taip gyvūną apibūdino klaipėdietis.

Žvėries elgsena, judėjimo maniera vertė galvoti, kad tai lokys.

"Lėtai, lyg pūškuodamas, tas padaras dėstė kojas, ne bėgo, o šleivojo. Mačiau stambias pėdas su masyviais nagais. Nustebino siauras snukis, o dar labiau – uodega. Tokia lyg būtų nejautri, ji tiesiog plakėsi apie užpakalines kojas", – pasakojo vyriškis.

Užsibarikadavo automobilyje

Giruliuose prie pat įėjimo į paplūdimį gaiviuosius gėrimus bei ledus pardavinėjantis Edvardas Mažonas pasakojo gyvį matęs 30 metrų atstumu.

Padaras nebijo žmonių, tačiau arčiau nesiartina. Patikrina šiukšliadėžes, jose ieško maisto, pakėlęs galvą, visai kaip meška, uosto nuo ledų šaldytuvo atsklindantį salsvą kvapą.
"Nei urzgia, nei loja. Atrodo toks labai suvargęs", – pasakojo vyras.
Antradienį keistąjį padarą matė ir Girulių gelbėtojai. Vienas jų pasakojo, kad gyvūnas buvo atėjęs prie pat gelbėtojų namelio. Vaikinas išsigando ir pasislėpė viduje, o kai vėliau išėjo, padaro nebebuvo.

Automobilių stovėjimo aikštelėje kava prekiaujanti Rusnė Norvaišaitė prisipažino, jog už pusšimčio metrų pamačiusi gauruotą gyvūną labai išsigando.
Mergina skubiai paslėpė prekes ir pasislėpė automobilyje. Ji atkreipė dėmesį į keistą padaro eiseną – jis šleivojo visai kaip meška.
"Man atrodo, kad tai buvo meška. Nežinau, kaip ji galėjo čia atsirasti, bet aš tikrai išsigandau. Juk nežinia, ko galima iš žvėries tikėtis. Jis knaisiojosi po šiukšliadėžę, paskui mačiau ją prie pat miško. Artyn nėjo, o kai atsirado daugiau žmonių, dingo tankmėje", – gyvais įspūdžiais dalijosi R.Norvaišaitė.


Prarado būdingą išvaizdą

Kasdien prie jūros pabėgioti ir išsimaudyti atvažiuojantys jūrininkai Viktoras ir Dmitrijus pasakojo matę gauruotąjį Melnragėje šalia kelio, vedančio į Girulius.

Abu vyrai tvirtino, kad tai tikrai ne lokys, o apleistas ir ligotas šuo.

"Matėme jį iš arti. Kailis vietomis gabalais nusišėręs, snukis apėjęs skauduliais. Kadangi ketera virš menčių beveik visai nuplikusi, o toliau kūnas padengtas labai tankiu, ilgaplaukiu kailiu, iš toliau atrodo, kad jo užpakalis – storas kaip meškos, – prisiminė Dmitrijus. – Manyčiau, kad tai senas, paliegęs šuo. Galėtų būti Niufaundlendo veislės ar koks aviganis, bet ilgai neprižiūrėtas jis prarado būdingą išvaizdą."

Gali mirtinai išgąsdinti

Apie nežinia iš kur atsibasčiusį į mešką panašų gyvūną klaipėdietis Rimas pranešė gyvūnų prieglaudos "Aumura" bei Bendrojo pagalbos centro darbuotojams.

"Aumuros" žmonės pradžioje irgi juokavo, kad man vaidenasi, bet, kai pamatė nuotrauką, patys kartojo – ne kitaip, kaip mešką pamatę. Įsivaizduoju, kad dviratininkas, susidūręs su tokiu keturkoju miško take, ir širdies priepuolį gali gauti", – nuogąstavo klaipėdietis.

Antradienį pajūrio miškuose keistojo padaro dairęsi gyvūnų prieglaudos darbuotojai jo taip ir nerado. Trečiadienį iki popietės pranešimų apie mešką ar šunį negauta.

"Aumuros" darbuotojai įsitikinę, kad Giruliuose bei miškuose pakeliui į Melnragę žmonės matė ne mešką, o ligotą šunį. Jie patarė nesibaiminti, bet stengtis išvengti su juo kontakto.
"Vėliau ar anksčiau mes jį pagausime. Žmonės dar paskambins. Ne pirmas kartas, kai šeimininkai atsikrato nusibodusio augintinio, išmesdami jį miškuose. Galiausiai gyvūnas sulaukėja", – teigė gyvūnų globos organizacijos darbuotojas.