Į šį klausimą atsakymą gavome iš skaitytojos Tatjanos Vileikienės ir dar kartą įsitikinome, kad išradingumui ribų nėra. Televizijoje matytas reportažas moterį įkvėpė pačiai pamėginti padaryti auskarus... iš senų užtrauktukų.

Pagrindinei detalei – „rožytei“ – pagaminti jums reikės: užtrauktuko (kuo labiau sudilęs, tuo gražiau susisuka gėlytė, kaip teigia Tatjana), tvirtų siūlų (arba žvejybinio valo) ir plonos adatos.

„Užtrauktuką padalijame į dvi dalis – išskečiame per dantukus. Nukerpame jo galus be dantukų.

Laikome juostelę horizontaliai. Dabar prasideda vamzdelių sukimo procesas: vieną juostelės galą užlenkiame vieną kartą, kad išeitų vamzdelis, sutvirtiname jį siūlu.

Tvirtinti galima ir per vidurį (eskizo pirmas paveikslėlis – red. past.), bet geriausia pačioje apačioje (dantukai lieka viršuje). Greta padarytos tūbelės sukame kitą ir jį sutvirtiname, paskui dar kitą, ir taip visą užtrauktuko juostelę (eskizo antras paveikslėlis – red. past).

Tada visus vamzdelius susukame į vieną, tai daryti galima įvairiai: tai į vieną pusę, tai į kitą, ir juos sutvirtiname (eskizo trečias paveikslėlis – red. past.). Sulankstome užtrauktuko juostelės apačią į vidų ir siūlais prisiuvame kraštelius taip, kad apačia būtų apvali – štai ir turime vadinamąją rožytę“, – apie kruopštumo reikalaujantį gamybos procesą pasakoja T. Vileikienė.

Ką veikti su „rožyte“, pasak skaitytojos, jau jūsų fantazijos reikalas. Moteris pataria, kad galima gaminti auskarus (naudojant iš užtrauktukų padarytas gėlytes ir kitą furnitūrą), sudėjus keletą „rožyčių“ pasidaryti segę ar panaudoti jas diržo sagčiai, galbūt viena kita „rožyte“ dekoruoti batus ar papuošti pirštines.

Jei turite klausimų, kaip antram gyvenimui prikelti nebenaudojamą daiktą arba idėjų, kaip tai padaryti, aprašymus ir nuotraukas siųskite paštu grynas@grynas.lt.

Įdomiausių idėjų autorių laukia prizai.

Konkurso taisykles rasite ČIA