„Pirmoji ataka buvo Siliguri kaime, kur žmonės bandė nuvyti dramblį“, - „Animal Planet“ pasakojo vienas iš dramblį persekiojusių laukinės gamtos pareigūnų - jo žodžius kadre lydėjo žmonių su ugnies fakelais vaizdai.

„Jis atakavo minią ir vienas žmogus žuvo“, - sakė vietos pareigūnas. Kitą naktį ta pati dramblio patelė užmušė dar penkis žmones, o bendras žuvusiųjų skaičius netrukus išaugo iki 17.

Duotas leidimas dramblį sumedžioti - regione paskelbta paieška ir gyvūnas nušautas. Atlikus skrandžio turinio DNR testus, paaiškėjo, jog jame buvo žmogienos.

„Animal Planet“ laidą kuriantis zoologas Dave'as Salmoni komentuoja, jog „drambliai nėra sukurti ėsti mėsą“ ir „tapimas žudiku, o paskui - ir plėšrūnu, yra visiškai nenatūralus“.
D. Salmoni
Dramblė buvo priversta pakeisti savo elgesį. Ties grūdų laukais motina ir jos jauniklis buvo įtraukti į nuolatinį konfliktą su žmonėmis.

Kalbinti indų laukinės gamtos pareigūnai dramblės dėl jos veiksmų nekaltino. Anot jų, gyvūną įsiutino nelaimingų įvykių grandinė.

Drambliai pastaruoju metu netenka savo namų, nes daroma vietos žemės ūkio laukams. Teigiama, jog dramblių bandos buvo priverstos išsiskirti ir gyvūnai dėl to gali visiškai išvargti bei patirti didžiulį stresą.

„Dramblė buvo priversta pakeisti savo elgesį. Ties grūdų laukais motina ir jos jauniklis buvo įtraukti į nuolatinį konfliktą su žmonėmis“, - komentavo D. Salmoni, nurodydamas, jog išvarginta dramblių pora dažnai būdavo priversta atsiskirti nuo bandos ir patyrė vis daugiau streso, o motina tapo vis agresyvesnė.

2002 metų gegužę, vejant dramblius iš ryžių laukų, jauniklis buvo atsitiktinai užmuštas.

„Kaip ir žmonės, drambliai turi stiprų motinišką instinktą“, - komentavo D. Salmoni, nurodydamas, jog panašiais atvejais gyvūnus „monstrais padaro žmonės ir mes, o ne drambliai nuspręsime, kas bus toliau“.

„ABC News“ praneša, kad drambliai nėra vieninteliai gyvūnai, galintys agresyviai reaguoti į žmonių veiksmus. Pernai Indijoje tigrai viename kaime užmušė 14 žmonių. Bengališkų tigrų gyvenamoji aplinka taip pat mažėja dėl į plotus besiveržiančių medžiotojų ir kylančio vandens lygio.