Išskirtinės vilkų ištvermės medžioklėje įrodymai buvo užfiksuoti BBC filmų kūrėjų Kanados Albertos provincijoje.

Vilkai apsupo bizonų bandą ir dramatiškas persekiojimas baigėsi jų pergale, kai vienas supanikavęs raguotis parbloškė jauniklį, palikdamas jį bejėgį plėšrūnų nasruose, rašo BBC.

Šie filmuoti vaizdai yra naujo „BBC One“ dokumentinio serialo „Sušalusi planeta“ (Frozen Planet) dalis. Kūrėjų komanda naršė Danijai savo dydžiu prilygstantį nacionalinį parką, kad išvystų plėšrūnus ir jų aukas medžioklės akimirkomis.

Pulti bandą bizonų, kuriose patinai sveria iki tonos, vilkams yra rizikinga strategija, tačiau ten, kur oras atšąla iki minus 50 laipsnių Celsijaus, o vėjų greitis gali siekti daugiau nei pusantro šimto kilometrų per valandą, sąlygos verčia gyvūnus rizikuoti.

„Tai šalčiausiomis bendromis sąlygomis vykęs „Sušalusios planetos“ filmavimas“, - pasakojo režisierius Chaddenas Hunteris.

Tiek bizonai, tiek vilkai vengia žmonių, filmavimams panaudoti keli metodai. Dalis vaizdų užfiksuota iš oro, dalis - ant žemės. Kanadietis Jeffas Turneris, dirbęs ant žemės, nufilmavo antros panašios medžioklės baigtį. Jis pasakoja, kad stebėti, kaip vienas vilkas daugiau nei valandą grūmėsi su bizonu, buvo aštrus pojūtis.

„Sunkumai, kurių turėjome dėl šalčio [...] atrodė nereikšmingi, palyginti su tais, kuriuos patiria gyvūnai, kovodami dėl savo gyvybės“, - teigė jis.