Sugrįžo klajūnė karvė Ivona – po tokių naujienų lengviau atsipūtė Vokietijos gyvūnų teisių aktyvistai. Po tris mėnesius trukusios karvės medžioklės penktadienį Ivona buvo saugiai nugabenta į gyvūnų prieglaudą.

Pasaulio žiniasklaida karštai aptarinėjo Ivonos istoriją. Ši drąsioji karvė, gegužę pabėgusi iš ūkio, kur ją planuota paskersti, kelis mėnesius laiminga gyveno laisvėje, tačiau per žiemos šalčius be pagalbos, manoma, nebūtų ištvėrusi.

Per kelis mėnesius trukusias karvės paieškas buvo naudojamasi sraigtasparniu, šilumai jautria įranga, o vėliau net pasitelktas patrauklus patinas, pramintas „karvių George'u Clonney'iu“, tačiau Ivona visų spąstų išvengė. Ji netgi pradėjo ganytis naktimis panašiai kaip elniai.

Po kiekvieno nepavykusio bandymo Ivoną sugauti, ji įgaudavo dar daugiau šlovės. Sykį vienas įgudęs persekiotojas mišką naršė vienomis kojinėmis - kad sukeltų kuo mažiau triukšmo, tačiau vis tiek nepasisekė. Kitas pakilo dar naktį ir Ivoną išvydo išnyrančią iš ryto rūko - ši pažvelgė jam į akis ir pranyko nespėjus iššauti migdomųjų strėlės.

Michaelas Aufhauseris, karvę iš buvusio savininko nupirkusios gyvūnų globos organizacijos „Gut Aiderbichl“ įkūrėjas, nurodė, kad Ivonos odisėja galų gale patraukė žmonių dėmesį į galvijų laikymo sąlygas. „Žmonės linkę ignoruoti galvijus, nors jie mums tokie svarbūs gyvūnai. Dabar kalbame apie sąlygas, kuriomis jie laikomi, transportuojami ir skerdžiami“, - teigė jis.