Iš 5 cm. skersmens svogūnėlių išauga platūs, elipsės formos, blizgiu paviršiumi lapai ant ilgų lapkočių. O virš jų ant plono žiedynkočio iškyla sniego baltumo kvapnūs 7 - 12 cm skersmens žiedai.

Įdomi paties žiedo sandara - kuokeliai sudaro karūnėlę ir ją supa 6 platūs apyžiedžio lapeliai. Palankiomis sąlygomis vienas augalas užaugina du žiedynkočius.

Priskaičiuojama apie 10 rūšių, natūraliai augančių Pietų Amerikos atogrąžose. Anglijoje dėl puošnių žiedų jie vadinami amazonės lelijomis, nors žiedas yra panašesnis į narcizo. Į Europos botanikos sodus atvežti XIX a. pradžioje.

Dažniausiai, yra auginamos trys grakštuolių rūšys: Eucharis grandiflora - žiedyne būna 3 – 6 žiedai, kurių skersmuo 10 cm. Žydi du kartus metuose. Baltažiedis grakštuolis (Eucharis candida) - ant 30 – 60 cm ilgio žiedynkočio būna iki 10 žiedų. Jų karūnėlės išorinėje pusėje yra geltonos dėmelės. Kolumbinis grakštuolis (Eucharis sanderi) - žiedyne yra 2 – 6 žiedai su geltonu viduriu.

Kaip tik dabar yra grakštuolių žydėjimo metas. Parduotuvėse galima pamatyti šiuos išraiškingus augalus. Jie yra gana brangūs – kainuoja apie 60 – 80 litų.

Norint, kad žydėtų kiekvienais metais, reikia žinoti tam tikrus jų auginimo ypatumus.

Sodinami ir persodinami pavasarį – kovo mėnesį. Naujam augalui parenkamas platus indas, kad būtų pakankamai vietos dukterinių svogūnėlių formavimuisi. Tai garantuos gausų žydėjimą. Taip pat indas turi būti sunkus, kad dideli, vešlūs lapai jo nepargriautų.

Naudojamas purus, derlingas, laidus vandeniui substratas. Belapiai svogūnėliai sodinami taip, kad jų viršūnėlė būtų sulig žemės paviršiumi. Svogūnėliai turintys lapus – 5 – 10 cm gylyje. Kol įsišaknija, geriausia laikyti ant šildomo paviršiaus, kad nesupūtų.

Grakštuoliai laistomi taip, kad substratas nuolatos būtų drėgnas, šiltuoju vasaros metu kas 3 – 4 dienos. Augalai tręšiami augimo metu kartą per 1 – 2 savaites. Mėgsta drėgną orą, todėl sausose patalpose reikėtų purkšti vandeniu. Visą laiką auginami šiltose patalpose – 18 - 20°C temperatūroje. Jau esant 10°C – žūva.

Mėgsta šviesią, bet nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotą vietą.

Svarbiausia sąlyga, lemianti šių augalų žydėjimą, yra sausas ramybės periodas - 1 – 2 mėnesius juos laistome tik tiek, kad nenuvystų seni lapai, bet nauji neturi augti. Taip galima padaryti 2 - 3 kartus metuose, reiškia, tiek kartų augalas ir žydės.

Dauginami sėklomis ir dukteriniais svogūnėliais.

Nors puošniausiai atrodo žydėjimo metu, bet vešli tamsiai žalia lapija puošia patalpas ištisus metų laikus.