Vakarinėje šalies dalyje sniego pusnys buvo gilesnės nei pusė metro.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos parengtame žemėlapyje didesnysis skaičius rodo sniego dangos storį centimetrais, buvusį gruodžio 31-ąją, o apačioje matyti iki šiol didžiausias buvęs storis ir metai, kai jis išmatuotas.

Dalyje pažymėtų vietų ankstesni rekordai buvo viršyti dvigubai ar beveik dvigubai. Kol kas tokie išskirtiniai rezultatai nefiksuojami tik pietinėje šalies dalyje.

Sausio pirmąją Lietuvoje vėl snigo. Orų prognozes iki ketvirtadienio pateikiantys meteorologai mano, kad ir artimiausias dienas sniegas kris visoje šalyje.

Šeštadienį kelininkai pranešė, kad dėl sniego neišvažiuojami daugelis rajoninių kelių. Manoma, kad visi jie gali būti nuvalyti iki sekmadienio pietų, o iki to laiko rekomenduojama susilaikyti nuo kelionių kaimo vietovėse.

Gruodį kai kurių savivaldybių, tarp jų - Vilniaus, Klaipėdos - gyventojai jau buvo paraginti patys į rankas imti kastuvus ir nuo vis iš naujo susikaupiančio sniego valyti kiemus, gatves.

Miškininkai savo ruožtu perspėjo, kad dėl gilios pusnies, apsitraukusios storu ledo sluoksniu, sunkiai juda, susižaloja, suserga žvėrys.