"Super gauja" pavadinti vilkai buvo pastebėti Verchojansko, už poliarinio rato esančios Jakutijos gyvenvietės, pakraščiuose.

Jų atsikratyti buvo suburtos 24 medžiotojų komandos - už kiekvieną pareigūnams pristatytą vilko kailį pažadėta po 860-iai litų lygią premiją (10 tūkst. rublių).

"The Daily Mail" cituoja Stepaną Rožiną, Verchojansko rajono administracijos pareigūną, kuris nurodė, jog "miestui apsaugoti kuriamos 24 ginkluotų medžiotojų komandos, kurios patruliuos kaimynystėje sniego automobiliais ir vilkams statys spąstus".

"Bet mums reikia daugiau žmonių. Kai pailgės dienos, medžiotojai pradės plėšrūnus šaudyti iš sraigtasparnių", - teigė jis.

Tokio dydžio vilkų būrys - iki šiol negirdėtas dalykas, nes šie gyvūnai dažniausiai medžioja mažesnėmis - šešių ar septynių - individų grupėmis.
V. Geistas
Vilkams neįprasta telktis tokiais būriais ir medžioti tokius didelius gyvūnus kaip arkliai. Vis dėlto, jų įprasto grobio, kiškių, populiacija šiemet sumažėjo.

Milžiniška gauja, manoma, sudaryta iš šimtų grupelių ir mokslininkai kol kas abejoja, pateikdami tokio elgesio paaiškinimą.

Velerijus Geistas, laukinių gyvūnų elgesio ekspertas, mano, jog žiauri Sibiro žiema - iki minus 49 laipsnių Celsijaus krentančios temperatūros - išguldė įprastas vilkų aukas.

"Vilkams neįprasta telktis tokiais būriais ir medžioti tokius didelius gyvūnus kaip arkliai. Vis dėlto, jų įprasto grobio, kiškių, populiacija šiemet sumažėjo dėl maisto trūkumo, todėl vilkams teko keisti įpročius", - teigė V. Geistas.

"Vilkai labai atsakingai renkasi maistingiausią maisto šaltinį, kurį lengviausia pasiekti be didelio pavojaus - taip ir yra su arkliais", - kalbėjo jis.

Keletas vilkų jau pakliuvo vietos gyventojams į rankas, tačiau jų skaičiuojama tiek daug, kad manoma, jog prireiks daugiau pastangų gyvuliams ginti. "RIA Novosti" rašo, kad vietos pareigūnai baiminasi, jog pavojus kilęs ir žmonėms.

1,3 tūkst. gyventojų turintis Verchojanskas - viena mažiausių Rusijos gyvenviečių, turinčių miesto statusą, joje yra nedidelis oro uostas, vystoma maisto pramonė.