JAV Arkanzaso valstijoje, kur savaitgalį dar nežinomomis aplinkybėmis iš dangaus nukrito apie 5 tūkst. juodųjų strazdų, pareigūnai tiria, kodėl padvėsė ir apie 100 tūkst. žuvų.

Anot gamtosaugininkų, masinės žuvų žūties priežastims išsiaiškinti prireiks maždaug mėnesio, praneša MSNBC.

Žuvys ketvirtadienį rastos maždaug 32 kilometrų ilgio Arkanzaso upės juostoje netoli Ozarko miesto ir jų skaičius, manoma, siekia nuo 80 iki 100 tūkst.

Nelaimė upėje įvyko dieną prieš tai, kai apie 5 tūkst. juodųjų strazdų nukrito iš dangaus ant Arkanzaso valstijos Beebe miesto, esančio maždaug už 200 kilometrų.

Anksčiau skelbta, kad žuvo apie tūkstantį paukščių, tačiau skaičius paaugo.

"NBC News" pirmadienį pranešė, jog tyrėjai jau atmetė galimybę, kad paukščiai žuvo apsinuodiję - jų pilvai buvo tušti. Preliminariai nustatyta, kad juodieji strazdai, dar būdami ore, patyrė fizines traumas. Tai, kad šie paukščiai skraido tirštais būriais, ragina manyti, jog ore įvyko rimtas susidūrimas. Tarp turimų versijų - žaibas, kruša bei naujamečiai fejerverkai. Ornitologų teigimu, greičiausiai paukščių žūtį lėmė oro sąlygos.

Tuo metu masinės žuvų žūties priežastis, pareigūnų teigimu, galėtų būti liga - 95 proc. nudvėsusiųjų buvo tos pačios rūšies.

"Jei tai būtų nutikę dėl teršalų, paveiktos būtų visos žuvys", - sakė gamtosaugininkas Keithas Stephensas.

Anot jo, upėje žvejoti neuždrausta, nes žuvų rūšys, kurios domina žvejus, neatrodo niekaip paveiktos.