Duoniūnų kaimo krūmynuose, ant žvėrių takų, antradienį rasta priraizgyta plieninio lyno kilpų. Pėdsakai ir maišo su grobiu vilkimo žymės daugiau nei už kilometro atvedė į vietos gyventojo K. Z. sodybą.

Savininko pasiteiravus apie stirnieną, anot gamtosaugininkų, jis „maloniai parodė, kad turi išsiviręs ir valgo kiaulieną, o nurodžius keptuvėje tamsios spalvos kepsnius, nenorėjo paaiškinti iš kur atsirado žvėriena“.

Tačiau kieme, šalia šulinio, pareigūnai rado kraujo ir stirnų plaukų likučių, tvarte - kruvinus kirvį ir kaladę, o metaliniame bake - stirnų kojas ir kitas dorojimo atliekas.

Gamtosaugininkai sako, jog namo rūsyje užmerktą žvėrieną sodybos savininkas pareigūnams parodė tik priminus atsakomybę už melagingų parodymų davimą. Jis paaiškino, jog tai - sūnaus laimikis ir pridūrė pats perspėjęs „nebrakonieriauti, nes vis tiek kada nors įklius“.

Sodyboje surasta vienos suaugusios ir dviejų jauniklių stirnų mėsa. Dėl brakonieriavimo inspekcija vykdo tyrimą. Anot pareigūnų, „sunku patikėti kad vienas pilietis, vienu metu, maiše parsivilko tris stirnas“. Už neteisėtą medžioklę statant kilpas brakonieriams gresia nuo 2 iki 4 tūkst. litų. administracinės baudos. Už tris stirnas teks atlyginti ir 1,12 tūkst. litų gamtai padarytą žalą.