Kaip sako Biologijos skyriaus vedėja Lena Skriptienė, naujasis augintinis sveikas, aktyvus ir net piktai ginasi šnypšdamas, kai jį mėginama paliesti. Pasak jos, jei šikšnosparnis ir toliau taip gerai jausis, ko gero ir liks naujuose namuose. Na o jei bus matyti, kad žvėrelis sunkiai prisitaiko prie dirbtinės aplinkos, jis bus išleistas į laisvę.

Dar vienas naujas Jaunųjų gamtininkų centro augintinis – žiemoti neišskridęs gandriukas. Jis neseniai atkeliavo iš Radviliškio rajono, kur jo nebeišmaitino gailestinga kaimietė. Visai netrukus sparnuotis bus atiduotas kauniečiui gamtininkui, sodyboje laikančiam daug laukinių paukščių ir gyvūnų, vienaip ar kitaip nukentėjusių nuo žmonių.

Lena Skriptienė pasakoja, jog į Šiaulių Jaunųjų gamtininkų centrą dažnai patenka laukiniai gyvūnai, atklydę per arti žmonių ar rasti sužeisti. Pavyzdžiui, neseniai centras trumpam priglaudė kiaunę, kurios istorija gana kurioziška. Žvėrelis buvo įsmukęs į vieną miesto įmonių ir net pradėjo ten vogti maistą. Iš pradžių darbuotojai nesuprato, kur taip mistiškai dingsta jų pietūs, tačiau netrukus aptiko vagilę ir atidavė ją specialistams. Jaunųjų gamtininkų centre, apžiūrėjus kiaunę, nuspręsta, kad gyvūnas sveikas ir gali grįžti į laisvę.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją