Dauguma trijose JAV valstijose ir Švedijoje kritusių paukščių, manoma, žuvo nuo vidinio kraujavimo, tačiau konkreti nelaimių priežastis tebėra nenustatyta, nors neatmestos žaibo, krušos ir naujamečių fejerverkų versijos. Brazilijoje praėjusį ketvirtadienį į pakrantes išplauta apie 100 tonų sardinių ir kitų žuvų. Šiuo metu manoma, kad taip galėjo nutikti dėl teršalų išsiliejimo, besikeičiančių aplinkos sąlygų arba šios žuvys - iš žvejų laivų. Naujojoje Zelandijoje šimtai negyvų ešerių paplūdimius nugulė, manoma, žuvę iš bado. Beveik 2 mln. žuvų, rastų JAV Česapiko įlankoje, teigiama, nugaišo dėl užklupusių šaltų orų - panašios žūtys užregistruotos ir 1976 ir 1980 metais. Šalčiausias gruodis per daugiau nei šimtą metų kaltinamas ir dėl 40 tūkst. krabų, trečiadienį išplautų į krantą Didžiosios Britanijos Kento grafystėje, žūties.

Britų "The Independent" rašo, kad gyvūnų karalystėje panašūs įvykiai turi ilgą istoriją - kai kurie paaiškinami iškart, o dėl kitų ekspertai ilgai suka galvas.

Žuvų lietus

Tai bene dažniausias "gyvūnų lietaus" atvejis. Paskutinis toks užregistruotas Australijos Lajamunu, kur gyventojai pernai vasarį pranešė apie tūkstančius iš dangaus krintančių žuvų. Lajamunu įsikūręs ant Tanamio dykumos krašto, už šimtų mylių nuo artimiausio ežero ir dar toliau nuo vandenyno. Paaiškinimas - kai vėjai yra pakankamai stiprūs, nedideli sūkuriai ir mažyčiai tornadai, sukdamiesi virš vandens, pakelia žuvis, nuneša jas ilgus atstumus, o silpnėdami - išmėto.

Varlių lietus

Tai taip pat gana dažnas nutikimas. Praėjusį birželį tokį patyrė Vengrija. Paaiškinimas - toks pats kaip ir iš dangaus krintančių žuvų.

Skėrių invazija

Šiuo metu rimtų problemų dėl skėrių turi Australija, kur milijardai ėdrių vabzdžių gali tapti tikra kankyne. Šilti ir drėgni orai lėmė, kad gimė net trys skėrių kartos, kiekviena iki
150 kartų gausesnė nei ankstesnioji. Kovai su skėriais skubiai įkurti ištisi departamentai, kad būtų galima apsaugoti pasėlius bei žmonių gyvenamąją aplinką.

Kirminų lietus

1872 metais apie krentančius kirminus pranešta JAV Masačiūstese,
1877 metais - Norvegijos Christianoje, 1969 metais - britų Cotswoldse. 2007-aisiais, ant moters, kertančios gatvę JAV Luizianos valstijoje, užkrito dideli susipynusių kirminų kamuoliai. Šis atvejis buvo paaiškintas viesulu, užfiksuotu mažiau nei už penkių mylių.

Į krantą išplaukę banginiai

Tokie atvejai - dažni ir gali nutikti net trims šimtams gyvūnų iš karto. Nors apie panašius nutikimus pranešama iš viso pasaulio, mokslininkai dar turi patikslinti, kodėl tai vyksta. Viena pagrindinė teorija yra neramus vanduo, kita - sutrikusi banginių echolokacija, kuriai pakenkti esą gali žmonių veiklos skleidžiami garsai, pavyzdžiui, kariniai prietaisai. Stiprūs banginių tarpusavio ryšiai reiškia, kad į krantą pasukus vienam, jo nelaimėje nepalieka ir kiti. Dažniausiai banginiai į krantą išplaukia Naujojoje Zelandijoje, kur nuo 1840 metų tokių atvejų užregistruota per 5 tūkst.