Nors karšti orai nelepina, paplūdimyje gyvenimas verda. Gelbėtojams teko ne tik vaikyti neblaivias kompanijas, ieškoti mašinoje palikto kūdikio tėvų, bet ir stebėti kaip kiras pagriebė ir nusinešė mažą šuniuką.

Kūdikį paliko mašinoje

Neįprasto poilsiautojų pastebėjimo sekmadienį sulaukė Antrojoje Melnragėje dirbantys gelbėtojai.

Jiems buvo pranešta, kad stovėjimo aikštelėje esančiame automobilyje yra paliktas iki metų laiko kūdikis. Mašinoje paliktas mažylis miegojo. Visi transporto priemonės langai
buvo užverti.

„Pro šalį eidami poilsiautojai pamatė mašinoje paliktą kūdikį ir pranešė gelbėtojams. Buvo karšta diena. Švietė saulė. Per garsiakalbį ieškojome vaiko tėvų. Jie buvo surasti ir pasiėmė kūdikį“, – pasakojo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Mašinoje paliktam mažyliui sveikatos problemų nekilo. Manoma, kad transporto priemonėje jis praleido trumpą laiką. Poilsiautojai greitai pastebėjo vieną paliktą kūdikį ir pranešė gelbėtojams.

Uostamiesčio gelbėtojams jau teko griebtis ir tradicinių darbų – iš paplūdimio vaikyti girtas kompanijas. Pliažą teko palikti paaugliams, kurie nesislėpdami vartojo degtinę. Paprašyti išeiti jie nesispyriojo.

„Girtaujančių Pirmosios Melnragės paplūdimyje tikrai nemažai“, – pastebėjo A.Siakki.

Gelbėtojai sulaukia provokacijų

Drausminti užvakar gelbėtojams teko ir anksčiau šį darbą dirbusį, o dabar gelbėtojų tarnybą skundais užvertusį klaipėdietį. A.Siakki pasakojo, Giruliuose vyras, užsidėjęs hidrokostiumą, buvo nuplaukęs per toli nuo kranto. Paplūdimyje budėję gelbėtojai sureagavo ir paprašė vyro neplaukti už plūdurų.

„Jis tą daryti atsisakė. Tvirtino, jog yra laisvas pilietis ir daro ką nori. Pabrėžė, kad gelbėtojai neturi įgaliojimų riboti jo teisių“, – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Anot A.Siakki, dėl tokių provokacijų gelbėtojams tenka naudoti kurą ir skirti dėmesį tik vienam asmeniui. Tuo metu nelaimė gali įvykti kitoje vietoje.
Į pliažą jį buvo atsivedęs šeimininkas. Vyras šaukė, ką daryti. Jis tvirtino, kad už gyvūną buvo sumokėjęs 2 tūkst. litų.

Vyriausiasis specialistas pabrėžė, kad įvykis yra užfiksuotas gelbėtojų žurnale. Dar kartą pasikartojus tokiems vyro veiksmams bus kviečiama policija.

Tai ne pirmas atvejis, kada tas pats žmogus šį sezoną atakavo uostamiesčio gelbėtojus. Prieš savaitę jis skambino ir klausinėjo, kodėl Melnragėje jūros vanduo laipsniu šiltesnis nei Smiltynėje. Aiškino, kad taip būti negali.

„Jūros vanduo Melnragėje šiltesnis, nes įbėga šiltesnis marių vanduo“, – aiškino A.Siakki.


Pliaže neteko šuniuko

Paplūdimyje rūpesčių kėlė ir gyvūnai. Anksti ryte, dar prieš darbą, pliaže vaikščiojusiems gelbėtojams teko savo akimis matyti kaip atskridęs kiras nuo žemės pagriebia mažą šuniuką ir nusineša į jūrą.

Į pliažą jį buvo atsivedęs šeimininkas. Vyras šaukė, ką daryti. Jis tvirtino, kad už gyvūną buvo sumokėjęs 2 tūkst. litų.

Gelbėtojams teko pasirūpinti ir Girulių pliaže aptiktų kelių ruonių gaišenų išvežimu. Tą padarė gyvūnų globos tarnyba. Jai buvo perduotas ir neįgaliųjų pliaže rastas ligotas bebras. Iš kur čia gyvūnas atsirado, neaišku.

Kol kas jūros vanduo ties Klaipėda vėsus. Jo temperatūra siekia apie 15 laipsnių šilumos. Į jį lenda tik vienas kitas poilsiautojas. Nepaisant mažos temperatūros, Pirmojoje Melnragėje, netoli molo, praėjusią savaitę vanduo buvo pažaliavęs. Krantas taip pat.

„Vanduo buvo tai geras, tai žalias. Kodėl taip yra, sunku pasakyti“, – teigė A.Siakki.