Ryškiaspalvis paukštis nepabūgo žiemos speigų ir liko žiemoti su didžiųjų ančių grupe. Ornitologų teigimu, taip yra todėl, kad miesto gyventojų pamėgtose vietose gyvenantys vandens paukščiai yra nuolat šeriami ir atėjus šalčiams neplanuoja migruoti į šiltesnius kraštus.

Nešeriamos didžiosios antys migruoja į Pietų ar Pietvakarių Europą, nes užšalusiuose vandens telkiniuose trūksta natūralaus ėdesio. Šiuo atveju vandens paukščiai nejaučia poreikio trauktis į pietus, nes lesalo parūpina žmonės.

Mandarininės anties patinas dar ankstyvą pavasarį prisijungė prie Lietuvoje paplitusių didžiųjų ančių. Specialistų teigimu, vienas jis neišgyventų.

Manoma, kad Žvėryno gyventojų „Mandarinu“ pramintas antinas pabėgo iš egzotinių paukščių augintojo ūkio. Laisvėje ši rūšis sutinkama Rytų Azijos regione, o nuo 20-ojo amžiaus pradžios įvežta į Europą.

Ornitologai pataria atsispirti pagundai ir nešerti vandens paukščių jokiu metų laiku. Prijaukinti gyvūnai nemigruoja į šiltesnius kraštus ir tampa priklausomi nuo žmogaus globos, o kai kuriais atvejais netgi lengvu grobiu plėšrūnams.