Į Vilkaviškio rajono agentūrą aplinkosaugininkams paskambinusi Pilviškių seniūnijos gyventoja pranešė, kad jos sodybos kieme laksto usūrinis šuo. Sodybos šeimininkei apšiuręs, besiblaškantis gyvūnas pasirodė įtartinas.

Apie atklydėlį buvo informuotas Paežerių medžiotojų klubo vadovas, gyvūnas nušautas medžiokliniu šautuvu, pranešė Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamentas.

„Nuspręsta nušauti, nes veterinarijos specialistai patarė elgtis labai atsargiai, iš požymių gyvūnas atrodė galintis būti pasiutęs“, - sakė Vilkaviškio rajono agentūros vedėjas Vitas Bakas.

Anot jo, ir anksčiau yra pasitaikę, jog usūriniai šunys užklystų į vietos sodybas. „Būna, bet šituo metu ir pakelėse tiek medžiotojai, tiek mes juos dažniau matom, yra kažkoks sujudimas. Būtų sunku pasakyti, kodėl taip yra“, - kalbėjo V. Bakas.

Pasak jo, usūrinių šunų arčiau žmonių neturėtų ginti badas, o ir kitų gyvūnų, pavyzdžiui, lapių, arčiau gyvenamųjų vietų nepastebėta.

Pilviškiuose nušautas usūrinis šuo pristatytas į Vilkaviškio valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ištirti. Penktadienį aplinkosaugininkai dar neturėjo atsakymo, ar gyvūnas iš tiesų buvo pasiutęs.

Usūriniai šunys Lietuvoje medžiojami visus metus sėlinant, tykojant, su urviniais šunimis urvuose. Medžioklė nelicencijuojama, nes ant žemės paukščių kiaušinius ir jauniklius surenkantis vislus gyvūnas - nebūdingas Lietuvos gamtai ir laikomas naikintinu.