Inca ir Rayas, pingvinų porelė, šešis pavasarius iš eilės suko lizdą. Šešis pavasarius jis buvo tuščias ir nusivylę tėvai tik skėsčiojo letenomis nesuprasdami kodėl jame neatsiranda kiaušinis. Niekas nesiteikė jiems paaiškinti, kad jie abu yra patinėliai, rašo telegraph.co.uk.

Šiemet pingvinų prižiūrėtojai nebeatlaikė širdgėlos ir gėjų pingvinų porelei padovanojo kiaušinį. Neklausdami kodėl, pingvinai su dideliu užsidegimu ėmė rūpintis kiaušiniu, nes kitos progos gali ir nebegauti.

Tai buvo ir savotiškas eksperimentas. Zoologijos sodo darbuotojai pastebėjo, kad patelės vaidmenį perėmė Inca. Jis dažniausiai tupi ant kiaušinio, tuo tarpu Rayas akylai eina sargybą tik kartkartėmis pabėgdamas paėsti ar atnešti ėdesio „motinai“. Rayas taip pat tapo šiek tiek nervingesnis, nes tikriausiai ruošiasi laikotarpiui, kai tik jis vienas turės parūpinti maisto Inca ir būsimam jaunikliui.

„Mes manėme, kad abu pingvinai galiausiai būtų paskendę depresijoje. Nenorėjome, kad jie liūdėtų, todėl ir nusprendėme jiems duoti kiaušinį“, - žurnalistams pasakojo pingvinų prižiūrėtoja Yolanda Martin.

Inca ir Mayas patraukė žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį po to, kai vos pirmą kartą susitikę Faunia zoologijos sode, Madride (Ispanija) iš karto susiporavo. Naujienos apie pingvinus kurį laiką buvo užpildžiusios Ispanijos laikraščius ir vietiniai juokavo, kad tai slaptas valstybės planas atitraukti žmonių dėmesį nuo šlubuojančios ekonomikos.

Tai ne pirmas kartas, kuomet gėjams pingvinams suteikiama galimybė tapti tėvais. Pernai viena tokia porelė gavo prižiūrėti jau išsiritusį jauniklį Kinijoje. Pingviniuko nenorėjo prižiūrėti motina ir jis būtų žuvęs, todėl buvo priimtas sprendimas jį atiduoti keistajai porelei.

Ne visiems „gėjams“ taip pasiseka. Pvz. Toronto zoologijos sode (Kanada) pingvinai Adamas ir Steve buvo išskirti, nes prižiūrėtojai nusprendė, kad toks jų elgesys niekaip neprisideda prie rūšies išsaugojimo ir tęsimo.

Gamtoje homoseksualūs santykiai tarp gyvūnų nėra naujiena. Kartais patinėliai ar patelės tarpusavyje užmezga stiprius ryšius, nes aplinkoje neranda su kuo poruotis. Dažniausiai, kai tik pasitaiko proga, jie išsiskiria ir sudaro įprastas šeimas, tačiau kartais kartu išlieka ir iki pat mirties.