Gruodį prasidėjusiam vilkų medžioklės sezonui buvo nustatyta 60 individų kvota, tačiau vasarį ji sumažinta iki ankstesnio sezono lygio - 40 individų. Sumažinta kvota išnaudota vasario viduryje, nors vilkų medžioklės sezonas baigiasi tik balandį.

Daugiausia vilkų sumedžiota pirmosiomis sezono savaitėmis - per mėnesį išnaudota beveik pusė kvotos, tačiau vėliau vilkams pagelbėjo uždrausta varomoji medžioklė - tokiu draudimu siekta pagelbėti stirnoms ir kitiems kanopiniams, bet kartu sumažėjo ir galimybių susekti vilkus.

Šeši vilkai šiemet sumedžioti Širvintose, po keturis - Ukmergėje, Varėnoje ir Jurbarke, po tris - Kupiškyje ir Biržuose, po du - Tauragėje ir Marijampolėje, po vieną - Panevėžyje, Šilutėje, Lazdijuose, Akmenėje, Švenčionyse, Kretingoje, Kaišiadoryse, Vilniaus rajone, Mažeikiuose, Pasvalyje, Rokiškyje ir Prienuose.

Vasario pradžioje vilkų medžioklės kvota grįžo prie mažesnio limito, kai aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pripažino, jog šiuo metu taikoma vilkų skaičiavimo metodika nėra "šimtu procentų patikima".

“Manau, jog šiai dienai tai yra geriausias sprendimas. Dabar reikia kuo greičiau ir tiksliau išsiaiškinti esamą vilkų populiacijos situaciją, o tuomet, atsižvelgus į objektyvius duomenis ir argumentus, atitinkamai priimti kitus sprendimus”, - teigė ministras.

Pasak aplinkosaugos organizacijų atstovų, šiandien skaičiuojami tik atskiri individai, tačiau neturima jokių duomenų apie stabilių vilkų šeimų skaičių, vidutinį individų skaičių jose. Be to, vilkų sumedžiojimo kvotą esą tikslingiau skirstyti pagal regionus, o ne numatyti visai Lietuvai, kaip yra šiuo metu.