Utenos regiono aplinkosaugininkus Zarasų rajone, netoli Dusetų, antradienio popietę sudomino iš miško į keliuką vedantys sniege matomi žmogaus pėdsakai. Pasekę jais, pareigūnai vieną po kitos rinko kilpas. Prie vienos pastebėta aiškių šviežio kraujo dėmių ir stirnos kailio plaukų.

Sniege likusi stirnos tempimo šliūžė atvedė į vieną nuošalią sodybą Sakališkių kaime, praneša Aplinkos ministerija.

Į vidų užėjusių pareigūnų dėmesį patraukė kruvinas indas ir ant krosnies kunkuliuojantis puodas su stirniena. Sodybos šeimininkas, niekur nedirbantis R. V. iš pradžių viską neigė, bet kai sandėliuke buvo rasta išdorota stirna, o ant tvarto maiše - stirnos kailis su vidaus organais, vyras prisipažino, kad prieš kelias valandas vienoje iš vienuolikos jo pastatytų kilpų rado stirną.

Aplinkosaugininkų teigimu, kai kurios kilpos surinktos kone sodybos kieme. Už kelių žingsnių nuo ūkinio pastato, sodelyje, joms užmaskuoti buvo atnešta šieno.

Šiuo metu bado genami žvėrys, ypač stirnos ir kiškiai, traukia sodybų link, o brakonieriai tuo sėkmingai naudojasi.

Už medžioklės taisyklių pažeidimą skiriama administracinė bauda nuo 2 iki 4 tūkst. litų, o už neteisėtai sumedžiotą suaugusią stirnos patelę paskirta atlyginti 509 litų gamtai padarytą žalą.