Jašiūnų miestelyje gyvenantis S. B., neturėdamas teisės medžioti, draudžiamu metu ir su nelegaliai laikomu medžiokliniu graižtviniu mažo kalibro šautuvu optiniu taikikliu stirnų tykojo palypėjęs į medžioklės bokštelį, praneša Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Sigitas Mikėnas aiškino apgailestaujantis, kad brakonieriai aktyvūs tada, kai laukiniams gyvūnams reikia padėti išgyventi ir taip šaltą bei sunkią žiemą.

Aplinkosaugininkai spėja, kad tai ne pirmas kartas, kai Vilniaus rajone sulaikytas brakonierius nusikalsta gyvajai gamtai. Tačiau šį sykį jam gresia nuo 2 iki 4 tūkst. litų administracinė bauda. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą.

Pažeidėjui gresia ir baudžiamoji atsakomybė. Kadangi jis šaunamąjį ginklą laikė neteisėtai, Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šis brakonieriavimo atvejis - ne pirmas pastarosiomis savaitėmis, apie kurį praneša gamtosaugininkai. Naujųjų metų išvakarėse pareigūnai nubaudė brakonierių, kuris į kilpą įkliuvusį stirnos jauniklį pribaigė savigynai skirtu ginklu. Praėjusią savaitę Radviliškio rajone medžiotojas neteko ginklo ir metus negalės medžioti - tokia bausmė jam skirta už be medžioklės licencijos nušautą elnio jauniklį.