Viso pasaulio vyriausybės dėmesį sutelkė į perspėjimo sistemas, kurios galėtų kaip nors padėti apisisaugoti nuo gamtos stichijų – smarkių požeminių smūgių ir didžiulių cunamio bangų – keliamo siaubo.

Pchenjanas savo piliečiams pranešė apie įrengtą technologiją, padedančią nuspėti artėjančią nelaimę, tačiau šalies žiniasklaida taip pat paragino visuomenę atkreipti dėmesį į keistą gyvūnų elgesį.

Valdančiosios Šiaurės Korėjos partijos leidžiamas laikraštis „Rodong Sinmun“ bei oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra įspėjo žmones saugotis, jei pamatys be paliovus lojančius šunis, ėsti atsisakančius galvijus ar iš arklidžių ištrūkti bandančius arklius.

Tvirtinimai, kad gyvūnai gali nuspėti artėjančius žemės drebėjimus, vertinami prieštaringai, nors „National Geographic“ po 2004 metų Indijos vandenyno cunamio pranešė, kad prieš katastrofą daugelis gyvūnų pasitraukė į saugias vietas.

Drambliai bėgo į aukštumas, šunys nenorėjo eiti į lauką, o flamingai apleido žemumose esančias veisyklas, pranešė nationalgeographic.com.

„Tikėjimas, kad naminiai ir laukiniai gyvūnai turi šeštąjį jausmą ir iš anksto žino, kada drebės žemė, egzistuoja jau daugybę amžių“, – teigiama žurnale.

Manoma, kad keistą gyvūnų elgesį prieš žemės drebėjimus gali lemti žemo dažnio elektromagnetiniai signalai.