Besibaigiantis rugpjūtis ir ankstyvas ruduo - voratinklių metas, kai tekančios saulės spinduliai išryškina ant medžių, krūmų, smilgų ir nendrių, pastogėse vorų supintas, rasa spindinčias ar rūko lašeliais aplipusias gaudykles.

Kadangi šiuo metu daugelis vorų augina jauniklius, maisto ir medžioti jiems reikia daug. Vėliau voriukai užlips ant žolių viršūnių, pakels pilvelius, išleis savus voratinklinius siūlus ir, pagauti vėjo, keliaus.

Kiekvienos rūšies voras audžia vis kitokį - kitokios formos ir gijų tinklą. Patys vorai taip pat gali nustebinti raštais ir spalvomis. „Pirmą kartą pamačiau tokio grožio vorą Lietuvoje“, - tvirtina GRYNAS.lt skaitytojas Marius, juoda ir balta spalvomis raštuotą, kryžiuočiams priklausantį vorą pastebėjęs Varėnos rajone.

GRYNAS.lt skelbia konkursą, kuriam galite siųsti nuotraukas vorų ir voratinklių, kuriuos pastebėsite iki spalio 1 dienos arba užfiksavote anksčiau.

Fotografijas siųskite adresu grynas@grynas.lt. Nurodykite datą, vietą, savo vardą ir pavardę bei kontaktus.

Geriausi kadrai atskiru albumu bus paskelbti GRYNAS.lt, o konkurso laimėtojas bus apdovanotas latvių baldų dizainerių grupės sukurtu ekologišku uosio kilimėliu. Šį daiktą savo namuose naudosite tik tada, kai jį savo nuožiūra surinksite iš detalių.


Konkurso taisykles rasite ČIA.