"Turėjome ir tikrai labai senų automobilių. Dabar visi inspektoriai, kurie turi būti važiuoti, jau yra važiuoti - taip, kad galėtų vykdyti savo pareigas, kokių nors naujų lūkesčių nėra", - teigia Bronius Vygelis, Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas.

Utenos aplinkosaugininkams skirta dešimt naujų „Volkswagen Tiguan“, kuriuose įrengti 125 kW galios ekonomiški dyzeliniai varikliai.

Kiekvienas taip pat aprūpintas nešiojamuoju kompiuteriu su mobiliuoju internetu, vandens mėginių paėmimą ir tinkamas transportavimo sąlygas užtikrinančia įranga. Taip pat pridedami apsauginiai drabužiai ir respiratoriai.

Keturi automobiliai papildomai aprūpinti skaitmeninėmis vaizdo kameromis, GPS prietaisais, vandens kokybės analizatoriais ir dujų kiekio aplinkos ore matavimo prietaisais. Prie pastarųjų automobilių taip pat pridedami komplektai taršos židiniams lokalizuoti.

"Kameros bus naudojamos pažeidimams fiksuoti - jos ryškų vaizdą pritraukia iš toli, padės nustatyti brakonierius. Ko anksčiau neturėjome - tai priemonės taršai lokalizuoti, jos yra, pavyzdžiui, specialios užkardos sulaikyti vandenyje išsiliejusiems tepalams, kitiems naftos produktams", - aiškino B. Vygelis.

Praėjusių metų pabaigoje Aplinkos apsaugos agentūra įsigijo iš viso 90 visureigių „Volskswagen Tiguan”. Pirkimo suma siekė 8,6 mln. litų. Automobiliai įsigyti Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis. Aplinkosaugos pareigūnų naudojamų automobilių parkas buvo atnaujinamas ir ankstesniais metais.