Apgirtęs briedis, pasiryžęs sušlemšti dar bent keletą rūgtelėjusių obuolių, prarado pusiausvyrą ir liko kyboti įstrigęs tarp obels šakų vakarinėje Švedijoje.

Peras Johanssonas iš Saro briedį surado grįžęs namo antradienį vakare. Lauke buvo jau tamsu ir lijo, tačiau vyras išgirdo triukšmą sode, rašo „The Local“.

„Iš pradžių pamaniau, jog kažkas juokiasi. Tada nuėjau pasižiūrėti ir pamačiau briedį, įstrigusį obelyje, į žemę besiremiantį tik viena koja“, - pasakojo P. Johanssonas.

Nelaimingasis gyvūnas buvo susipynęs tarp šakų ir tūžmingai spardėsi.

„Pamaniau, kad jis atrodo gana prastai, todėl paskambinau policijai, kuri atsiuntė budintį medžiotoją. Tačiau belaukdami mes su kaimynais patys ėmėme pjauti kai kurias šakas, o po to pasirodė ir medžiotojas su pjūklu“, - sakė P. Johanssonas.

Tačiau jiems nesisekė iki galo išvaduoti gyvūno - kol atvykusi ugniagesių komanda įstengė palenkti medį taip, kad briedis nuslystų į laisvę.

Anot P. Johanssono, atrodė labai panašu, jog briedis buvo rimtai girtas, nes prisivalgė per daug rūgstančių fermentuotų obuolių.

Apgirtę briedžiai Švedijoje, kur rudenį ant žemės gausiai pabyra ar ant šakų kyboti lieka gendantys obuoliai, yra gana įprastas dalykas.

P. Johanssono teigimu, panašu, kad briedis, kuris savo dieną baigė obelyje, apsvaigęs buvo mažų mažiausiai nuo ryto, nes viena kaimynių teigė, jog tą pačią dieną ji vos nepartrenkė gyvūno automobiliu.

Išlaisvintas briedis dar kurį laiką gulėjo ant žemės praradęs sąmonę, tačiau po nakties pagiringas gyvūnas pakilo ir atsargiai pajudėjo keletą metrų. Vėliau jis visiškai pasišalino.