Prie būdos geležine grandine pririštas katinas. Tokį vaizdą Trakuose veikiančios kavinės kieme išvydę lankytojai liko nustebinti. Gyvūnų gerovės specialistai komentuoja, jog toks elgesys „nesuvokiamas protu“.

Grandine prie būdos prikaustytas katinas laikomas Trakuose veikiančios kibininės teritorijoje.

Anot GRYNAS.lt skaitytojo Mariaus, kavinės personalas jam pasakojęs, jog katiną nuspręsta prirakinti dėl neva ūmaus jo charakterio. „Man buvo paaiškinta, kad jis lenda prie lankytojų, gulasi ant sofos ir šiaip yra pats kaltas. Esą vaikams jo kažkada reikėjo pažaisti, o dabar, kai suaugo, pasidarė nebeįdomus, bjauraus charakterio“, - teigė Marius.

Anot jo, šeimininkai nemano, kad katinui prie būdos turėtų būti bloga, tačiau „vaizdas - daugiau nei neįprastas“.

Brigita Kymantaitė, Gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ direktorė, GRYNAS.lt teigė jau žinanti apie šią situaciją ir penktadienį ketina kreiptis į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT), kad ši nuvyktų į vietą ir atvejį ištirtų.

„Turime katino nuotraukas ir neketiname tylėti. Žinoma, nėra Lietuvoje įstatymo, draudžiančio laikyti katinus būdoje, tačiau yra normali logika, kuria remiantis aišku, kad toks elgesys yra netinkamas gyvūnui. Katino prigimtis yra gintis bėgant, lipant į medį, o pririštas prie būdos geležine grandine gyvūnas negali apsiginti, jaučiasi bejėgis ir patiria nuolatinį stresą“, - sakė B. Kymantaitė.

Jos teigimu, jei šeimininkams gyvūnas nebereikalingas, yra kitų būdų, kaip spręsti problemą. „Galima jį atiduoti gyvūnų gerovės tarnyboms ir, manau, tikrai rastume naujus šeimininkus“, - teigė „Pifo“ direktorė.


VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriuje GRYNAS.lt informavo, jog apie panašius atvejus šios tarnybos pareigūnams visą parą galima pranešti nemokamu telefonu 8 800 40403, o gavus tokį skundą bus reaguojama „nedelsiant, kaip tik galima greičiau“. Preliminariai atvejį Trakuose specialistai įvertino kaip „protu nesuvokiamą“.

Kibininės „Karališkas sodas“, kurios kieme pririštas katinas, vienintelis oficialiai skelbiamas telefono numeris šiuo metu nebenaudojamas.