Anykščių šilelio medžių viršūnėmis sumanytas tiesti 5 mln. litų vertės takas sulaukė pasipriešinimo ir iš vietos valdžios, ir iš Seimo. Idėjos sumanytojams priekaištaujama, esą jie panūdo neestetiškais įrenginiais užgriozdinti idilišką vietą, apdainuotą Antano Baranausko, "Lietuvos žinios".

Anykščių regioninis parkas, pasiūlęs idėją Anykščių šilelyje, netoli Puntuko akmens, nutiesti kelių šimtų metrų ilgio medžių lajų taką ir jau pradėjęs šį sumanymą įgyvendinti, sulaukė netikėtos kritikos dėl trumparegiško sprendimo.

Idėja Anykščių šilelyje tiesti taką medžių viršūnėmis buvo pagarsinta pernai. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė LŽ teigė, kad iš pradžių šį taką manyta tiesti Neries regioniniame parke, tačiau galiausiai apsistota ties Anykščiais. Projektui įgyvendinti reikėtų 5 mln. litų. Jis būtų finansuojamas Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis.

Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka LŽ teigė, kad dabar į Anykščių šilelį atvažiavę žmonės aplanko Puntuką, nusileidžia iki Šventosios upės, o po patį šilelį retai kada pasivaikšto. "Nutiesus pažintinį medžių lajų taką, žmonės galėtų geriau susipažinti su šileliu, juo pasigrožėti", - sakė jis. K.Šerepka teigė, jog kartu su lajų taku netoli Puntuko akmens iškiltų ir apžvalgos bokštas, atsirastų nedidelis informacijos centras. Parko direktorius neabejoja, kad toks takas į Anykščius pritrauktų gerokai daugiau lankytojų, nei jų atvyksta dabar.

Tačiau entuziazmu dėl neįprastos investicijos trykšta toli gražu ne visi anykštėnai. Rajono tarybos narė, pedagogė Aldona Dagilytė LŽ prisipažino renkanti parašus, kad toks takas šiukštu neatsirastų Anykščių šilelyje. Vietos politikės nuomone, sykį Puntuko prieigos jau buvo apsaugotos nuo ten ketinto statyti restorano, tad dabar A.Dagilytė žada dėti visas pastangas apsaugoti Puntuką nuo, jos žodžiais, į teritoriją visiškai neįsikomponuosiančio griozdo. Anot jos, Anykščių šilelis turi savo aurą, bet jos esą nebeliktų pastačius metalo ir medžio žėglius, kurie būtų naudojami vos kelerius metus, o paskui imtų trūnyti ir keltų pavojų. Pats šilelis virstų paprasčiausiu šiuolaikiniu pramogų parku, pristatytu menkaverčių laikinų statinių.