Uostamiestyje artimiausiu metu turėtų sumažėti benamių gyvūnų prieauglis. Šią savaitę čia atvykę rumunų veterinarai yra pasirengę sterilizuoti dešimtis beglobių kačių ir šunų. Per porą dienų kelias daugintis užkirstas daugiau nei pusšimčiui gyvūnų.

Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį su Rumunijos gyvūnų apsaugos fondo "Vier Pfoten" atstovais dėl nemokamos benamių kačių ir šunų sterilizacijos, skelbia dienraštis "Klaipėda".

Šios savaitės pradžioje į uostamiestį atvykusi rumunė veterinarijos gydytoja su trimis pagalbininkais kibo į darbus. Juos į savo patalpas ir operacinę įsileido gyvūnų globos namai "5 pėdutės".

Mieste besišlaistančius keturkojus veterinarams atveža gyvūnų gaudytojai. Pagalbos dėl informacijos apie benamius gyvūnus buvo kreiptasi ir į gyventojus. Jų prašyta atnešti beglobius keturkojus ar bent jau patarti, kur jų ieškoti.

Pirmieji gyvūnai buvo pagauti pirmadienį. Per pusdienį buvo sterilizuota 16 gyvūnų.

Gaudytojai į gyvūnų paieškas išsiruošdavo katinų šėrimo metu. Katės ir šunys rinkti visame mieste. Kelis gyvūnus atnešė patys gyventojai.

Pastarieji tikino juos tik maitinantys. Tačiau prieglaudos darbuotojai spėjo, kad gyventojai pasinaudojo nemokama galimybe sterilizuoti savo augintinius.

Vakar iki pietų buvo pagauta 13 benamių.

Rumunė veterinarijos gydytoja, dirbanti kartu su dar trimis pagalbininkais, per dieną planuoja sterilizuoti ne daugiau kaip 30 gyvūnų.

Per pirmąsias dienas daugiausia sterilizuota kačių. Vėliau gyvūnai vėl grąžinami į įprastą aplinką.

Sterilizacija yra populiari daugelyje šalių, nes ji padeda sumažinti benamių gyvūnų skaičių.

GRYNAS.lt primena, kad balandį masinė beglobių gyvūnų sterilizacija prasidėjo ir Vilniuje, kur jau sterilizuota 200 šunų ir kačių.