Pirmadienio naktį Molėtų rajone aplinkosaugininkai sulaikė du vietos gyventojus, kurie žeberklais Galuonų ežere smaigstė lydekas ir lynus.

Sutemus į ežerą išplaukę brakonieriai, pasišviesdami nuo akumuliatoriaus įjungtu automobiliniu žibintu, darbavosi žeberklais beveik 5 valandas.

Norėdami dar labiau užsitikrinti savo saugumą, jie į valtį pasiėmė ir šunį, kuris nelegalios žvejybos metu nė nesulojo. Baigę darbuotis, pažeidėjai dar valandą tyliai plaukiojo pakrantėmis, tikėdamiesi išgirsti ar įžvelgti aplinkos apsaugos pareigūnų pasalą.

„Kiekvieną kartą šuniui urgztelėjus, iškart plaukdavo į priešingą krantą, ieškodami saugesnės vietos“, - rašoma Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pranešime.

Toli nuo išlipimo į krantą vietos išmetę ir palikę neteisėtai sugautą žuvį bei draudžiamus žvejybos įrankius, galiausiai brakonieriai ramiai išlipo į krantą. Tačiau jų laukė pakrantėje išsidėstę pareigūnai, kurie konfiskavo du žeberklus, akumuliatorių, žibintą ir surinko nudurtas žuvis - septynias lydekas, du lynus, karšį ir plakį.

Abiem Molėtų rajono gyventojams bus skirtos baudos nuo 200 iki 700 litų, taip pat reikės atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri įvertinta 835 litais.