Per trejus pastaruosius metus Žemės valanda tapo reikšmingiausia kampanija planetos istorijoje: 5 pasaulio kontinentai, 128 pasaulio šalys, virš tūkst. miestų, 1 mlrd. žmonių jau prisijungė prie šios iniciatyvos.

Žemės valanda (Earth hour) prasidėjo nuo vieno miesto – Sidnėjaus. 2007 metais Australijoje gimė globali iniciatyva, kuri pakvietė visų šalių vyriausybes, verslo organizacijas, bendruomenes, vyrus, moteris ir vaikus, kur jie bebūtų, išjungti šviesas vienai valandai ir tokiu būdu parodyti savo susirūpinimą dėl pragaištingų žmogaus veiklos padarinių.

2010 metais Žemės valanda pirmą kartą atėjo ir į Lietuvą. Pirmasis miestas, kuris įsitraukė į šią milžinišką kampaniją ir užgesino šviesas, buvo Druskininkai.

Šiais metais Lietuva vėl jungiasi prie pasaulinės iniciatyvos ir kartu su visu pasauliu kovo 26 dieną 20.30val. sutiks Žemės valandą.

Druskininkų pavyzdys įkvėpė visą Lietuvą. Pagrindinis Žemės valandos tikslas – vienai valandai išjungti šviesas ir per tą laiką pamąstyti, kaip kiekvienas iš mūsų galėtume prisidėti prie klimato atšilimo problemų mažinimo.

DELFI, Grynas.lt ir Zemesvalanda.lt kviečia visus, neabejingus šiai globaliai iniciatyvai, jungtis prie tarptautinės bendruomenės ir fiksuoti Žemės valandos įvykius.

Visus užfiksuotus kadrus šio šeštadienio vakarą, kaip gęsta šviesos ir miestai atsikvepia, kviečiame dėti šiame albume
.

Patys įdomiausi, gražiausi ar labiausiai įkvepiantys kadrai bus išsiųsti į tarptautinę Žemės valandos organizaciją Australijoje, kuri publikuos juos savo tarptautinėje svetainėje, kad juos pamatytų visas pasaulis.

Taip pat įdomiausio kadrų autorių apdovanosime 300 Lt čekiu apsipirkti prekybos centre „Ozas“ Vilniuje.

Jūsų nuotraukų laukiame iki balandžio 3 dienos.