Pinigėlių II kaime (Panevėžio r.) klajojančios ir kaimynus terorizuojančios vieno ūkininko šernakiaulės sukiršino gyventojus. Deglosios taip įsidrąsino, kad aplanko net už penkių kilometrų gyvenančius žmones.

„Šernakiaulės viską rausia. Kartą išrausė net po žeme einantį dujotiekio vamzdį”, – „Lietuvos rytui“ piktinosi ūkininkas Feliksas Abukauskas.

Jis ir kiti kaimynai dėl nuostolius darančių palaidų P.Kučo gyvulių jau ne kartą kreipėsi į seniūnę, policiją, veterinarijos tarnybos specialistus. Už padarytą žalą teismas jam skiria sumokėti baudas.

Pats P. Kučas tvirtina, kad dabar jo kiemas aptvertas elektriniu piemeniu, todėl dešimties šernakiaulių banda dabar niekur iš namų neinanti.

Anot šeimininko, į prie miško esančios jo sodybos kiemą ne kartą buvo užsukę šernų, todėl šios deglosios – naminių kiaulių ir šernų palikuonės.

„Anksčiau būdavo – viena mano kiaulė rytą kažkur išeidavo, o vakare parsirasdavo. Kartą ją pasekiau. Pasirodo, per mišką ir laukus kelis kilometrus ji nukeliaudavo į vieno ūkininko sodybą. Tas žmogus gamina alų. O kiaulė keliaudavo ėsti alaus gamybos atliekų”, – „Lietuvos rytui“ pasakojo P. Kučas.