Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai 2012 m. sausio 26 d. gavo anoniminį pranešimą, jog Elektrėnų savivaldybės teritorijoje esančiame Baltamiškio miške kilpomis gaudomi laukiniai gyvūnai.

Ankstyvą ir šaltą sausio 27 d. rytą Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais išvyko į Baltamiškio mišką. Surengtoje pasaloje pareigūnai prabuvo 5 valandas iki kol pastebėjo asmenį, atitikusį ieškomo brakonieriaus apibūdinimą. Elektrėnų savivaldybės gyventojas V. S., einantis miško link, buvo sulaikytas. Paklaustas apie kilpas, pažeidėjas iškart prisipažino, kad miške jų yra pastatęs 8 vienetus. 3 kilpas pareigūnams pavyko surasti, tačiau likusių - ne, nes pažeidėjas teigė nebeprisimenantis, kur jas pastatė, o pėdsakus užpustė sniegas. Brakonieriui V. S. už šiurkštų Medžioklės taisyklių pažeidimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Jam bus skirta bauda nuo 2000 Lt iki 4000 Lt bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Kitos dienos – sausio 28 d., rytą Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai vėl sulaukė anoniminio pranešimo. Šį kartą apie galimus medžioklės taisyklių pažeidimus Pokiškių k.,  Alionių sen., Širvintų r. Pareigūnai, atvykę į pažeidimo vietą, aptiko tris paspęstas kilpas ir kruvinus žvėries tempimo pėdsakus sniege, kurie nuvedė prie pažeidėjui V. B. priklausančio namo. Minėtas Pokiškių k. gyventojas kilpomis buvo sugavęs šerną. Pažeidėjui teks ne tik sumokėti administracinę baudą, siekiančią keletą tūkstančių litų, bet ir atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą daugiau nei 500 Lt žalą.

GRYNAs.lt rašė, kaip žmonių gerumas padėjo išgelbėti stirną. Gyventojai raginami nebūti abejingais ir visad pranešti apie kilpose įtrigusius gyvūnus ar brakonierius.