Rusnės salą supančias ir ją raižančias Nemuno deltos upių atšakas, ypač Skirvytę, meškeriotojai iš visos Lietuvos yra pamėgę dėl gausių laimikių.

Deja, ne visi laikosi mėgėjiškos žūklės taisyklių, o godžiausieji niekaip nenori paleisti atgal į vandenį ant kabliuko užkibusių sterkų ir karšių. Nors draudimas juos meškerioti baigiasi tik šeštadienį.

Nemuno deltos regioninio parko ekologas Robertas Kubilius ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento inspektorius Romualdas Skirmantas, lydimi vieno Šilutės policijos patrulio, ketvirtadienį apvažiavo visą Rusnės salą, patikrino meškeriotojų laimikius, žūklės priemones ir leidimus.

„Žvejų mėgėjų nebuvo daug, bet įtarimą sukėlė keli, susispietę Skirvytės upės trečiosios krantinės pabaigoje, prie krūmynų“, - GRYNAS.lt pasakojo R.Kubilius.

Vyrai, iš tolo pamatę aplinkos apsaugos inspekcijos automobilį ar artėjančius pareigūnus, puolė krėsti tinklinius laimikių maišus, saujomis semti ir mėtyti atgal į vandenį gyvus karšius.

Paklausti, kodėl gviešėsi neršto ciklo nebaigusių žuvų, (jų ištekliai mąžta),stengėsi kuo įtikinamiau pasiteisinti, jog norėjo tik jomis pasidžiaugti, tikrai ne vilkti namo stalui. Sakė ketinę tik nusifotografuoti žūklės gale, o po to - būtinai paleisti visus karšius atgal į upę.

„Vis tiek teko trims pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolus ir sugadinti už godumą nuotaiką. Bet šį savaitgalį žvejai mėgėjai, garbingai ištvėrę draudimo laikotarpį gaudyti karšius ir sterkus, jau galės atsigriebti, Skirvytės krantinės tikriausiai bus apgultos“, - sako R.Kubilius