Marijampolės centre kasdien aidi miškakirčių pjūklų ir ant šono virstančių medžių garsai. Žmonėms gūžiantis nuo šiurpaus gaudimo valdininkai skuba įsisavinti 70 mln. litų, Europos Sąjungos (ES) skirtų miestui tvarkyti.

Du miesto centre esantys parkai jau virto medienos ruošos aikštelėmis. Labiausiai miesto gyventojus šiurpina pokyčiai Vytauto parke, kuriam tvarkyti iš ES pagal Regioninių centrų kompleksinės plėtros programą merija skyrė 16 mln. litų, rašo "Lietuvos žinios".

Čia, kur jau iš tolo galima pamatyti boluojančias rietuves rąstų ir krūvas šakų, darbininkams liepta iškirsti pusę medžių. Poezijos parke, kuris taip pat gaudžia nuo motorinių pjūklų, neliks trečdalio jame augusių medžių.

Vėliau medkirčiai įsisuks ir į Kęstučio, Gedimino, kitų senamiesčio gatvių augmeniją. Liepos, kaštonai virs malkų krūvomis. Įprastų rūšių medžių vietoje bus pasodintos iš Amerikos žemyno kilusios robinijos, raudonieji klevai, raudonlapiai ąžuolai, graužalinės gudobelės, skėtiniai skroblai, sakuros, Pensilvanijos uosiai, karaganos bei kitokie iki šiol egzotiškais laikyti ar Lietuvos miestuose ne itin įprasti augalai.

Pasipiktinę Marijampolės žaliųjų želdinių naikinimu, 200 marijampoliečių jau pasirašė po vietos valdžiai įteikta peticija, kuria valdininkai raginami apsigalvoti - beatodairiškai nekirsti medžių ir nekeisti jų atvežtiniais.

Kaip LŽ teigė viena pasirašiusiųjų, iniciatyvinės grupės narė Vilija Meleckienė, peticiją Marijampolės valdžiai jie įteikė tuomet, kai dar tik buvo ruošiamasi pjauti medžius. Tačiau nei tada, nei dabar jokio atsako - nei žodžiu, nei raštu - nesulaukta.