Šiaulių apygardos prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami neteisėtu ypač saugomų laukinių gyvūnų naikinimu, dokumentų klastojimu, siekimu paveikti liudytoją ir melagingų parodymų davimu.

Prieš Šiaulių rajono apylinkės teismą stos du Šiaulių miesto, du Šiaulių apskrities gyventojai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras teigia, kad jis buvo pradėtas pernai, rudeniop, kai pas vieną iš kaltinamųjų sodo pastate rasti nušauti trys šernai, o šaldiklyje - nušautas lūšies patinas. Nustatyta, kad du medžiotojų klubo nariai susitarė nušauti šį ypač saugomos rūšies gyvūną.

A. P. Bubių kaimo ribose miške neteisėtai nušovė lūšies patiną, kuris buvo nugabentas į bendrininko T. S. kolektyvinį sodą. Vyrai kaltinami neteisėtu gyvūnų rūšies, įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą, naikinimu, tuo padarę didelę žalą šios rūšies apsaugos būklei.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad kaltinamieji ieškojo būdų išvengti gresiančios baudžiamosios atsakomybės: klastojo medžioklės lapą. T.S. taip pat kaltinamas tuo, kad siekė paveikti liudytoją, kad šis duotų melagingus parodymus. Už tai, kad davė melagingus parodymus pareigūnams, kaltinamajam A. G. taip pat teks atsakyti baudžiamąja tvarka.

Už neteisėtą ypač saugomų rūšių laukinių gyvūnų naikinimą baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimą iki ketverių metų. Kalti asmenys ilgam gali netekti teisės medžioti.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)