Šilta ir besniegė žiema, matyt, ne itin džiugina sostinės viešųjų erdvių tvarkytojus. Pačiame Vilniaus centre, tarp Žaliojo ir Baltojo tiltų Neries upėje susikaupusios šiukšlių krūvos miesto tarnautojams - staigmena. Valdininkai teigia, kad įprastai upės krantinėmis susirūpinama tik pavasarį.

Skaitytojų nuotraukose ir filmuotoje medžiagoje matosi, kad šiukšlių krūvos susikaupusios prie pat upės kranto. Dalis jų jau mirksta po vandeniu, dalis plūduriuoja vandenyje ar slepiasi žolėse. 

Jei žiema būtų šalta, greičiausiai, po Naujųjų metų šventės miestiečių sumestas šiukšles paslėptų sniegas, o pavasarį plaukiantis ižas jas nuplautų Kauno link. Tačiau sostinės tvarkytojams nereikia ir sniego: apie akis badantį sąvartyną upėje jie teigė išgirdę pirmą kartą.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė GRYNAS.lt atsisakė komentuoti susidariusią situaciją. „Nieko apie jokias šiukšles nežinome. Pažiūrėsime, susipažinsime tada ir pakomentuosiu“, - teigė vedėja. Jos kolega, departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas buvo kalbesnis ir, nors taip pat pripažino negirdėjęs apie šiukšles upėje, žadėjo tuo pasidomėti.

„Nėra kam išrinkti - šiuo metu dar nedirba Gelbėjimo stotis. Jeigu šiukšlės po vandeniu, gali tekti laukti pavasario. Neries vaga paprastai valoma kiekvieną pavasarį“, - teigė A. Mikalauskas, - „Jei šiukšlės pasiekiamos nuo kranto, tuomet išvalysime ir greičiau“.

Tuo tarpu lietuviško šventimo „grožybės“ plastmasės ir kitais pavidalais tebepuošia sostinės širdį.

GRYNAS.lt pavasarį rašė apie tai, kaip vilkikų vairuotojai šiukšlėmis nuklojo kilometrus pamiškių.

Jei turite daugiau įdomių nuotraukų ar istorijų – siųskite ir rašykite elektroniniu paštu grynas@grynas.lt.